NA TIRIH

FOTO: S tovornjakom pred tovorni vlak

Objavljeno 10. junij 2014 23.15 | Posodobljeno 10. junij 2014 23.15 | Piše: O. B.

Prometna nesreča, ki bi lahko bila tragična, se je zgodila v industrijski coni v Gornji Radgoni.

GORNJA RADGONA – Prav v času, ko so se v Pomurju tako rekoč vsi pogovarjali predvsem o največji prometni tragediji, ki je kadar koli prizadela tamkajšnje policiste image, se je prometna nesreča, ki bi lahko tudi bila tragična, zgodila še v gornjeradgonski industrijski coni. 

Do nesreče je prišlo malo pred pol dvanajsto uro. Tovornjakar je očitno izsilil prednost in zapeljal prek železniškega prehoda, ki ni zavarovan z zapornicami, temveč samo z Andrejevim križem, pri čemer ga je od spredaj zadel vlak. Sreča v nesreči je bila, da je tovorni vlak, ki je peljal iz Gornje Radgone proti Ljutomeru, trčil v nasprotno stran voznikove kabine, a se je voznik tovornjaka vseeno poškodoval. Potem ko so ga nujno oskrbeli na kraju, so ga z rešilnim vozilom odpeljali na urgenco v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

»Ob 11.27 je na nezavarovanem železniškem prehodu v Gornji Radgoni vlak trčil v tovorno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, ki so s tehničnim posegom rešili voznika tovornjaka, odklopili akumulatorje, pomagali reševalcem ter počistili razlite tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Gornja Radgona so poškodovanega voznika tovornjaka prepeljali v murskosoboško bolnišnico«, so zapisali v regijskem centru za obveščanje.

Deli s prijatelji