VSA POMOČ ZAMAN

FOTO: Razkrili grozljive okoliščine njegove smrti

Objavljeno 25. julij 2017 21.00 | Posodobljeno 25. julij 2017 20.59 | Piše: B. S.
Policisti pojasnjujejo, kako in zakaj se je zgodila nesreča s smrtnim izidom.
Od vozila ni ostalo skoraj nič.

AJDOVŠČINA – Policisti so v ponedeljek ob 22.35 obravnavali prometno nesrečo s smrtnim izidom, ki se je zgodila na hitri cesti zunaj naselja Vrtovin. V njej so bila udeležena štiri vozila, in sicer dva osebna avtomobila in dva tovornjaka. 

Na kraju je umrl 40-letni voznikimage osebnega avtomobila z območja občine Šempeter - Vrtojba.

Zapeljal pred tovorno vozilo

Prometni policisti so ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti iz smeri naselja Selo proti Ajdovščini. Na tem odseku je promet zaradi vzdrževalnih del preusmerjen na drugo polovico hitre ceste in urejen dvosmerno. Voznik je na ravnem delu ceste zapeljal levo med postavljeno opremo za vodenje in usmerjanje prometa (t. i. markerje) in neposredno pred tovorno vozilo, v katerem se je iz nasprotne smeri pripeljal 54-letni voznik in trčil čelno vanj.

Po trčenju je tovorno vozilo zaneslo levo čez nasprotnosmerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom trčilo še v betonsko začasno varnostno ograjo, osebno vozilo 40-letnega voznika pa je rotiralo ob levem boku tovornega vozila, nato pa je trčilo še v drugo osebno vozilo, ki ga je vozila 37-letna voznica. Za voznico je pripeljal 40-letni voznik tovornega vozila, ki je zapeljal skrajno desno in se tako izognil trčenju z osebnim avtomobilom 40-letnega voznika.

Ostal ukleščen

Vozilo povzročitelja se je po prometni nesreči ustavilo na desnem prometnem pasu, on pa je ostal ukleščen v vozilu in je podlegel telesnim poškodbam. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na pristojnem inštitutu za sodno medicino.

Policistom in reševalcem ZD Ajdovščina so na kraju pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina in JZ GRD GE Nova Gorica.

Zaradi nesreče je bil promet na tem odseku hitre ceste zaprt za ves promet v obe smeri med 22.35 in 3.20 ter preusmerjen na regionalno cesto.

Prometni policisti bodo podali poročilo okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.
 

Deli s prijatelji