OSEBNA STISKA

FOTO: Dušan (26), ki je ustrelil policista: Nihče me ne mara

Objavljeno 23. avgust 2014 14.09 | Posodobljeno 23. avgust 2014 15.45 | Piše: A. L.

Na blogu je strelec Dušan Petrovčič izlil svojo bolečino. Kaj ga je gnalo, da je ustrelil policista, ni znano.

V človeškem črevesju zraste do devet metrov.

LITIJA, LJUBLJANA – »V Sindikatu vojakov Slovenije obžalujemo, da je včeraj v Litiji prišlo do strela vojaka v policista. Pištolo je sprožil vojak, ki je član našega sindikata. V Sindikatu vojakov Slovenije obsojamo nedopustno dejanje. Menimo, da je storjeno dejanje resen signal in rdeča luč na semaforju,« so sporočili iz omenjenega sindikata. Nadaljujejo, da o podrobnih razlogih, ki so vojaka privedli tako daleč, da je domnevno bil udeležen v ropu in da je včeraj streljal v policista, za zdaj še ni mogoče govoriti.

Preberite še, kaj je o blogu strelca povedala psihiatrinja.image

Blog razkriva težave

So se pa dotaknili bloga strelca in vojaka Dušana Petrovčiča, na katerem je pisal o svoji osebni stiski in težavah z nadrejenimi v Slovenski vojski (SV), in zapisali, da če drži navedeno v njegovem blogu o njegovem delu v SV ter odnosu nadrejenih do njega, »v sindikatu vojakov menimo, da je storjeno dejanje resen signal in rdeča luč na semaforju«.

V blogu piše o svojem otroštvu in težavah, ki jih je imel med odraščanjem. Vrstniki da so ga označili za neumnega, med drugim je zapisal, da je bil njegov edini prijatelj računalnik, saj da ga je vedno ubogal. Navaja celo, da si je izbrisal spomin. Želel je narediti srednjo strojno šolo, a je imel precej težav. Na koncu pa je obupal in odšel med vojake. Tam pa se je začela njegova nova mora, šikaniranje, mobing in drugo, pravi. »Počutil sem se kot izmeček v tem svetu. Nekaj, kar je že narobe, da se je sploh rodilo. Kar koli naredim v življenju, je narobe, druge zajebem, da morajo delati 'kazni', a jaz v tem tega ne vidim. Zajebem jih, ne da bi si želel, in je boljše, da me ni, kakor da ... Saj me tako ali tako nihče ne mara,« je svojo stisko izlil v blog.

»Na EMH (enota za motnje hranjenja) so me veliko naučili o čustvih, kaj sploh so to, kako se uporabljajo, zakaj obstajajo, kaj nam lahko pomenijo,« je zapisal in dodal, da vsega še vedno ne ve, da pa so ga vendar kar nekaj naučili.

Sindikat: Obsojamo včerajšnje zavržno dejanje

»Ne glede na vse okoliščine v sindikatu vojakov obsojamo včerajšnje zavržno dejanje in obenem upamo, da bodo odgovorni proučili naša opozorila iz preteklosti (in bodoča) ter jih bodo upoštevali v večji meri. V sindikatu si kot verjetno vsi državljani ne želimo, da bi še prihajalo do dejanj, kakršnemu smo bili priča včeraj. Ranjenemu policistu želimo uspešno okrevanje in upamo, da bo lahko nadaljeval opravljanje svojega častnega dela,« so sklenili.

Deli s prijatelji