ISKANJE OHLADITVE V VODI

Domnova mama: V želodcu je imel psihoaktivno snov

Objavljeno 02. april 2016 12.14 | Posodobljeno 02. april 2016 12.15 | Piše: Mo. S.

Eva Simonič bo mirna šele, ko dobi odgovor, zakaj je šel Domen proti Dravi in zakaj je imel v sebi prepovedane substance.

Kje je Domen Simonič?

LJUBLJANA, MARIBOR – Truplo Domna Simoniča, ki so ga več tednov po izginotju našli v Dravi, je v Ljubljani, kjer potekajo preiskave o vzrokih za njegovo smrt. Na njegovem truplu niso našli znakov nasiljaimage, je pa Domnova mama Eva Simonič v oddaji 24 ur zvečer povedala, da naj bi v njegovem želodcu našli ostanke psihoaktivne snovi.

»Po neuradnih ugotovitvah, po besedah Jožeta Balažica, ki je opravil obdukcijo … Pravi, da je snov v želodcu podobna snovi, ki je bila najdena pri Klemnu,« je povedala in pojasnila, da gre za psihoaktivno snov, ki menda daje občutek gorenje telesa, zaradi česar žrtev išče ohladitev – v vodi. Tudi mi smo že poročali, da so pri Klemnu Lenku, katerega truplo so našli v Dravi, odkrili ostanke drogeimage, medtem ko, tako pravi Eva Simonič, pri tretjem fantu, Petru Aplincu, sodne obdukcije na žalost niso naredili. So pa pri obeh, tako Lenku kot Aplincu, v telesu zaznali prisotnost alkohola.

Zakaj so vsi iskali reko?

Domnova mama, ki verjame, da so našteti primeri povezani, se zdaj sprašuje, kako so ti fantje prišli do reke, ki je od zdaj že zloglasnega Štuka, kjer so se zabavali, precej oddaljena. Ob tem Domen Maribora ni poznal, bila je noč in razlogov, da bi iskal vodo, po njenem mnenju ni imel.

Mirna bo šele, ko dobi odgovor, zakaj je šel Domen proti Dravi in zakaj je imel v sebi prepovedane substance. »Sin je isti dan šel čez letališče, čez preglede, šel je naravnost v Maribor, slediti se mu da vse do polnoči,« je pojasnila. Nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. »Če bi policija svoje delo opravila že pri prvem primeru, verjamem, da ne bi prišlo do ostalih žrtev,« je prepričana v želji, da pristojne službe enkrat za vselej razjasnijo, kaj se dogaja v Mariboru.

Njegov telefon nazadnje blizu reke

Medtem ko mama verjame v povezanost primerov, pa Robert Munda, šef mariborskih kriminalistov, ponavlja, da je vsem trem primerom skupno to, da so fantje umrli zaradi utopitve. Pri dveh so ugotovili dokaj visoke vsebnosti alkohola, pri enem tudi psihoaktivne snovi. Njegovo gibanje od polnoči do smrti tudi oni želijo razjasniti, kar počnejo z razgovori, podali so se tudi v več iskalnih akcij, vendar pa natančnih podatkov niso dobili. Znano je le, da se je Domnov telefon nazadnje nahajal v bližini reke. »Kako je tja prišel, še vedno ni povsem jasno,« je dodal Munda, ki tudi ugiba, ali ni morda razlog v drogah, vendar tega z gotovostjo seveda ne morejo trditi, dokler ne najdejo dokazov, da je res tako.

Deli s prijatelji