Zvezdnik prodaja WC-papir in razkužilo

Norman Reedus bistro spremenil v začasno trgovino. Dobro delo za skupnost ohranilo tudi delovna mesta.
Fotografija: Igralska kariera bo zdaj morala nekoliko počakati. FOTO: Amc
Odpri galerijo
Igralska kariera bo zdaj morala nekoliko počakati. FOTO: Amc

Odkar je grožnja virusa ustavila začetek snemanja 11. sezone postapokaliptične zombijevske serije Živi mrtveci − še več, niti finalne epizode 10. sezone niso mogli v postprodukciji dokončati, tako da je razplet obvisel v zraku in pustil oboževalce v negotovosti − ima igralec Norman Reedus, ki se v seriji že deset let kot Darly Dixon bori za življenje s krvoločnimi zombiji, morje časa.
Najnujnejše stvari – od razkužila do testenin in zelenjave FOTO: Instagram
Najnujnejše stvari – od razkužila do testenin in zelenjave FOTO: Instagram

No, tako je morda mislil na začetku, posebno ker je moral zapreti vrata tudi njegov gurmanski bistro Nic & Norman's. A zvezdnik, ki je tega odprl skupaj z izvršnim producentom serije Gregom Nicoterom, se je brž znašel. Restavracijo je spremenil v začasno trgovinico, ki ponuja tudi tisto, kar ljudje v teh dneh najbolj potrebujejo in kupujejo v velikih količinah. Razkužilo za roke in toaletni papir.
Norman in Greg sta svoj bistro za čas pandemije spremenila v trgovinico. FOTO: Twitter
Norman in Greg sta svoj bistro za čas pandemije spremenila v trgovinico. FOTO: Twitter

Norman ni le v seriji moški akcije, očitno je tak tudi v resničnosti. Namesto da bi zaprl vrata bistroja in s tem potencialno za nekaj časa spravil ob kruh svoje zaposlene, je zgolj redefiniral njihove naloge in vlogo restavracije. »Imamo WC-papir in razkužila. Imamo zelenjavo. Pa tudi suho hrano, kot so moka, testenine, sladkor. Marsikaj, kar sicer ponujajo tudi špecerije, a jim tega v tem času pogosto zmanjkuje,« sta dejala Norman in Greg ter podaljšala in verjetno nekoliko spremenila dobavno pogodbo s trgovsko verigo, ki jima je prej dobavljala potrebne reči za restavracijo.

Če se je spletni meni bistroja prej bral kot seznam takšnih in drugačnih jedi, se zdaj na njem vrstijo izdelki, ki jih domača gospodinjstva nujno potrebujejo. Prav po spletu poteka tudi nabava v zvezdnikovi trgovinici. Kupec označi izdelke na meniju, ki jih želi, ter odda naročilo. Nato mu po elektronski pošti sporočijo dan in uro, ko naj pride mimo trgovine/bistroja, skratka, kot večina drugih spletnih trgovin. A s priporočilom, naj pridejo po pripravljeni nakup z avtomobilom, saj je marsikaj v večjih, za restavracije primernih pakiranjih in količinah.


»Tako sem svojim zaposlenim lahko zagotovil, da tudi v tem kriznem času obdržijo službo, hkrati pa tako delam nekaj za dobro naše skupnosti,« je dejal Reedus. Njegovi zaposleni, prej verjetno natakarji, kuharji ipd., zdaj namreč pobirajo naročila, jih pripravljajo in zlagajo v kupčev avtov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije