ZARADI VLOGE

Zvezdnik neprepoznaven: otroka sta ga obrila na balin (FOTO)

Robert Downey Jr. se je od las poslovil zaradi filmske vloge.
Fotografija: Na prikazovanje dokumentarca Sr. je prišel s skoraj nevidnimi ščetinami. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Odpri galerijo
Na prikazovanje dokumentarca Sr. je prišel s skoraj nevidnimi ščetinami. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

»Brez pretiravanja, sprva ga sploh nisem prepoznal. Plešasti Robert Downey Jr., od tega si nikoli več ne bom opomogel. Čemu je plešast? Če dobro pogledam, ta videz deluje – bil bi izjemen filmski zlobnež.« Takšne in podobne opazke so se začele zlivati po družabnih omrežjih, ko je po spletu zakrožila fotografija zvezdnika, ki ga skoraj ne bi prepoznali. Po rdeči preprogi nedavne podelitve guvernerjevih nagrad se je namreč sprehodil z gladko obrito lobanjo, na kateri ni več niti enega samega lasu.

Obritoglavega Roberta Downeyja Jr. marsikdo sprva sploh ni prepoznal. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Obritoglavega Roberta Downeyja Jr. marsikdo sprva sploh ni prepoznal. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

Podobno kot obleka naredi človeka, ga naredi tudi premišljeno izbrana pričeska. Morda je ta še pomembnejša. Tako bi lahko sklepali vsaj na Robertovem primeru, ki je oboževalce pustil odprtih ust, marsikoga ne od navdušenja. Vajeni smo ga bili z nekoliko razmršenimi lasmi, ki so njegovemu slovesu seks simbola nedvomno nekaj dodali, njegova obrita glava pa se zdaj kar blešči. Za to drastično spremembo pa stojita njegova otroka, desetletni Exton in dve leti mlajša Avri, ki sta se mu rodila iz ljubezni s producentko Susan Levin.

»Ne želim nositi plešaste kape. Bi me obrila?« se je zvezdnik obrnil na otroka in jima nadvse zaupljivo prepustil električni brivnik. Tega sta mladostnika z navdušenjem zagrabila in se lotila očetove glave. Lasje so v velikih šopih padali na tla. »Česa vse ne naredimo za svoje otroke?« se je ob tem spraševal igralski lepotec in svoja mala frizerja na koncu še vprašal, koliko jima je dolžan. »Pomagaj nama pri najinem projektu za noč čarovnic,« sta se odločila, da je to vrednejše od denarja.

Lahko bi mislili, da je šlo za potegavščino ob noči čarovnic. Nato pa se je Downey Jr. ob prikazovanju Netflixovega dokumentarca o njegovem pokojnem očetu, filma Sr, pojavil s tako kratkimi lasmi, da jih skoraj ni bilo moč opaziti. Kmalu je očitno odstranil še tistih nekaj ščetin, ki sta mu jih pustila otroka, saj je na podelitev guvernerjevih nagrad prišel svetleče obrit.

Za drastično spremembo se ni odločil, ker se mu je kolcalo po čem novem. Od las se je poslovil zaradi nove vloge v seriji The Sympathizer, ki je postavljena v čas vietnamske vojne. Podobni transformaciji, čeprav manj skrajni, pa se je podvrgel za prihajajoči film Oppenheimer, v katerem se prelevi v sivolasega Lewisa Straussa

Takole sta se lotila slavnega očeta. FOTO: Osebni Arhiv
Takole sta se lotila slavnega očeta. FOTO: Osebni Arhiv

Nekoliko razmršeni kodri so nedvomno prispevali k njegovemu seksapilu.
Nekoliko razmršeni kodri so nedvomno prispevali k njegovemu seksapilu.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas