POLN ZNANJA

Zvezdnik je postal univerzitetni profesor

Igralec Matthew McConaughey je sam oblikoval učni načrt. Poučuje na univerzi, kjer je diplomiral tudi sam.
Fotografija: Svoje znanje bo prenašal na mlajše generacije filmskih ustvarjalcev. FOTO: guliver/cover images
Odpri galerijo
Svoje znanje bo prenašal na mlajše generacije filmskih ustvarjalcev. FOTO: guliver/cover images

Matthew McConaughey je že večkrat dokazal, da je izjemen igralec, to potrjuje tudi oskar za vlogo v filmu Klub zdravja Dallas. Zdaj je 49-letni zvezdnik stopil še na pot univerzitetnega profesorja. V tej vlogi se je sicer začel preizkušati že pred štirimi leti, ko je kot gostujoči profesor skupaj z režiserjem Scottom Riceom prevzel praktični pouk filmske produkcije, zdaj pa je postal redni profesor, ki bo samostojno vodil predmet z naslovom Od scenarija do zaslona.
Kritiško srenjo je najbolj prepričal v filmu Klub zdravja Dallas.
Kritiško srenjo je najbolj prepričal v filmu Klub zdravja Dallas.

Že leta 1993 je postavni igralec diplomiral na teksaški univerzi v Austinu, po diplomi iz filmske umetnosti je svoje znanje prenašal v prakso, tako kot igralec kot filmski producent, 2015. pa je kot gostujoči profesor začel svoje znanje prenašati na mlajše generacije. To bo s prihajajočim študijskim letom njegova polna zaposlitev.


»Ponosni smo, da lahko profesorja McConaugheyja tudi uradno pozdravimo v naših vrstah, in navdušeni, da bo z mladimi genaracijami bodočih filmarjev delil svoj čas in talent,« ga je že pozdravil Jay Bernhardt, dekan univerze Moody College of Communication. Nad svojo novo vlogo ni nič manj navdušen niti igralec.


»To je predavanje, za katero si želim, da bi bilo del učnega načrta tudi že v času, ko sem sam obiskoval šolo. Delo v predavalnici s temi študenti mi daje možnost, da jih pripravim. Ustvarjanje filmov, spreminjanje napisanih besed v filmu je namreč hkrati znanost in umetnost. In to bo v osrčju našega skupnega dela,« je dejal oskarjevec, ki je sam sestavil učni načrt svojega predmeta. In izkušenj za tovrstni podvig vsekakor ima, saj se je sodeloval v več kot 50 filmih, najpogosteje v vlogi igralca, a tudi kot režiser in producent. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije