POGUMEN

Zvezdnik je končal napad z nožem (FOTO)

Dev Patel je posredoval v sporu, med katerim je neznanka zabodla drugo osebo. Igralec se je zaradi ljubezni preselil v Avstralijo.
Fotografija: Igralec je počakal na policijo in orisal potek dogokov, ki jim je bil priča.
Odpri galerijo
Igralec je počakal na policijo in orisal potek dogokov, ki jim je bil priča.

Prd petimi leti se je v trilerju Hotel Mumbaj prelevil v pogumnega natakarja, ki je med terorističnim napadom na razkošni hotel Taj Mahal Palace tvegal življenje, da bi zaščitil goste. A če je bil Dev Patel tedaj junak v namišljenem filmskem svetu in pred kamero, je čisto pravi junak zdaj postal še v resničnosti.

Naključni junak je bil že v filmu Hotel Mumbaj, zdaj pa še v resničnosti.
Naključni junak je bil že v filmu Hotel Mumbaj, zdaj pa še v resničnosti.

Po golem naključju se je namreč pred trgovinico v avstralskem mestu Adelaide znašel ravno v trenutku, ko se je spor med neznancema prevesil v napad s hladnim orožjem. A namesto da bi se obrnil stran, je to v zvezdniku, v katerega smo se zaljubili v romantični drami Revni milijonar, prebudilo zaščitniško naravo.

»Ravnal je instinktivno in poskušal ublažiti napetost ter končati napad. Na srečo je bil uspešen,« je dejal zvezdnikov predstavnik in dodal, da je Dev na prizorišču obračuna z nožem počakal še toliko, da so prišli reševalci in policija.

Če se ne bi oskarjevski nominiranec ob tistem času znašel na tistem kraju, bi se zgodba lahko končala precej bolj tragično. Celo usodno. Bilo je malce pred deveto večerno uro na prvi avgustovski dan, ko je na adelaidsko policijo prišel klic o napadu z nožem. Spor med neznanima žensko in moškim se je namreč hitro prevesil v fizični obračun, med katerim je ženska moškega zabodla v prsni koš.

»Očividec je obračun poskušal preprečiti,« so potrdili s policije, ki je še dodala, da ni šlo za naključni napad med neznancema. Omenjeni pogumni očividec pa ni bil nihče drug kot hollywoodski zvezdnik. »V tej zgodbi ni junakov,« pravijo Petelovi predstavniki.

Zaslovel je z oskarjevsko uspešnico Revni milijonar. FOTO: Wenn.com
Zaslovel je z oskarjevsko uspešnico Revni milijonar. FOTO: Wenn.com

»Upamo le, da bo medijska odmevnost nesrečnega dogodka, žal zgolj zato, ker se je po spletu okoliščin sredi tega znašla slavna oseba, spodbudila tiste, ki oblikujejo zakone, da najdejo dolgoročne sistemske rešitve, ki bi tovrstne situacije preprečevale.« Kolikor je bilo namreč mogoče razbrati med vrsticami, sta nasilni osebi iz marginaliziranih družbenih skupin.

Igralec, ki je seveda počakal na policijo in ji podal oris poteka dogodkov, o avstralskem mestu Adelaide sicer že dlje razmišlja kot o svojem novem domu. Pred šestimi leti je med snemanjem Hotela Mumbaj namreč spoznal avstralsko igralko Tildo Cobham-Hervey. Precej po naključju, saj je rjavolaska v zadnjem trenutku vskočila namesto Terese Palmer, ki se je zaradi nosečnosti odpovedala snemanju.

Kdo ve, morda je bila na delu usoda, saj sta Dev in Tilda devet mesecev pozneje, bilo je spomladi 2017, javno potrdila svojo ljubezen. Ta pa je v naslednjih letih očitno le rasla in postajala močnejša, saj se je zvezdnik zaradi ljubezni iz domovine, Anglije, preselil na drugo stran oble. 

Zaradi ljubezni do Tilde se je preselil v Avstralijo. FOTO: Osebni Arhiv
Zaradi ljubezni do Tilde se je preselil v Avstralijo. FOTO: Osebni Arhiv

Prej je igralec šest let ljubil Freido Pinta, soigralko iz Revnega milijonarja, s katero sta veljala za sanjski par.
FOTO: Yves Herman/Reuters
Prej je igralec šest let ljubil Freido Pinta, soigralko iz Revnega milijonarja, s katero sta veljala za sanjski par. FOTO: Yves Herman/Reuters

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas