TRAGEDIJA

Zvezdnica mislila, da ima covid – bila je levkemija

Umrla je zvezdnica serije Nadnaravno. Nicki Aycox je bila stara le 47 let.
Fotografija: Bolezen je bila premočna. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Bolezen je bila premočna. FOTO: Osebni Arhiv

Nicki Aycox je zaslovela v seriji Nadnaravno, ko se je prelevila v Meg Masters, žensko, ki postane gostiteljica neimenovanega demona. A če ji je v seriji telo prevzela zla entiteta, ki se je je rešila takoj, ko so ugasnile kamere, igralka ni imela te sreče tudi v resničnem življenju. Lani se ji je v telo namreč naselil nevaren sovrag, krvni rak, ki se je za svetlolasko izkazal za premočnega.

Največji uspeh je dosegla s serijo Nadnaravno.
Največji uspeh je dosegla s serijo Nadnaravno.

»Umrla je moja lepa, pametna, neustrašna, izjemno nadarjena in ljubeča svakinja. Ves čas ji je bil ob strani njen mož in moj brat Matt Rabb,« je igralkina svakinja sporočila žalostno novico, ki je vse, ki so jo poznali, zadela naravnost v srce. Tudi ker je Nicki, ki je na vsakem koraku in z vsakim vdihom dokazovala, da je borka, odšla pri veliko prezgodnjih 47 letih.

Staknil sem covid. To je bila še lani misel skoraj vsakogar, ko se nenadoma ni več počutil pri svojih polnih močeh in ga je na posteljo priklenilo slabo počutje. V tej vsesplošni pandemski paniki zato tudi Nicki ni pomislila, da je morda zbolela za čim drugim kot koronavirusno boleznijo, ko jo je zelo slabo počutje prignalo k zdravniku. »Hudo sem zbolela, prepričana sem bila, da imam covid. Bilo je januarja in se razvleklo v februar, tako je bilo slednjič nujno nekaj ukreniti,« je lani povedala igralka in nadaljevala, da je zaradi vsega pristala v bolnišnici. Tam pa šok. »Diagnosticirali so mi levkemijo.«

Ni želela le pomahati z belo zastavico predaje. Sklenila se je boriti na vso moč. Prestala je hudo kemoterapijo. Bolezen je poskušala premagati s presaditvijo matičnih celic. Ob vsem, naj je bilo še tako težko, pa je ostajala optimistična. »Zdravljenje poteka zelo dobro, borim se s kemoterapijo. V najtežjih trenutkih ostajam pozitivna! Vrnila se bom boljša, močnejša in pametnejša!« je potek zdravljenja delila na instagramu in na svoji spletni strani o veganskem življenjskem slogu Cashews and Olives. Toda če je nato v nekem trenutku mislila, da je zmagala, se je levkemija le potuhnila. In se nato vrnila. Okrepljena. In za zvezdnico premočna.

Z Justinom Longom je zaigrala v srhljivki Jeepers Creepers. FOTO: Tvitter
Z Justinom Longom je zaigrala v srhljivki Jeepers Creepers. FOTO: Tvitter

»Prvo epizodo, ki sem jo posnel za Nadnaravno, sem snemal z Nicki. Bila je odlična igralka in čudovita kolegica. Lepo spi, moja prijateljica,« se je njenemu spominu med prvimi poklonil stanovski kolega Jim Beaver, medtem ko je ustvarjalec Nadnaravnega Eric Kripke dodal, da ga ob tej grozljivi novici stiska v prsih in se mu v grlu dela kepa. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas