ZVEZDNICA SE TRUDI

Znani igralki hišo in avtomobile napaja sonce

Zvezdnica Katy Perry na koncerte kar prikolesari. Z Orlandom jo veže tudi strast do varovanja okolja.
Fotografija: Glasbenica se raje kot v avto vsede na kolo. FOTO: instagram
Odpri galerijo
Glasbenica se raje kot v avto vsede na kolo. FOTO: instagram

Konec prejšnjega meseca so se na Siciliji zbrala velika svetovna imena iz najrazličnejših sfer – od politikov in predstavnikov modre krvi prek milijarderjev do zvezd zabavne industrije –, staknila glave in pretresala vprašanja o podnebnih spremembah in o tem, kaj ukreniti, da naš planet ne bo šel v franže. A čeprav je bilo rdeča nit srečanja naše okolje oziroma globalno segrevanje, je okoljska ozaveščenost marsikoga ostajala predvsem pri besedah, saj so na dogodek tehnološkega velikana Googla, na t. i. google camp, prihajali z zasebnimi letali in megajahtami ter naravi tako zadali velik udarec. Med izbrano elito povabljenih sta bila tudi Katy Perry in njen zaročenec Orlando Bloom: kako sta prišla na italijanski otok, sicer ne vemo, je pa javno znano, da ni le privlačnost tista, ki ju je povezala, ampak sta se našla tudi v strasti do varovanja okolja. Njegovo londonsko stanovanje je opremljeno s sončnimi celicami, ona pa je pred meseci pridobila vsa potrebna dovoljenja, da je njena večmilijonska vila zdaj zgled zelene hiše.

Streho velikanske hiše prekrivajo sončne celice.
Streho velikanske hiše prekrivajo sončne celice.
Perryjeve niso le besede, čeprav se luksuzu in dobrinam zvezdniškega življenja seveda ne more ogniti, denimo ko s poleti na koncerte po vsej obli za sabo pušča karbonske sledi. A ko pripotuje v mesto, v katerem bo navduševala oboževalce, se športnim avtomobilom in podobnim igračkam bogatih odpove in raje sede na kolo. Že nekaj let, vsaj če razdalje od hotelske sobe do odra niso prevelike, na nastop najraje prikolesari, tudi če zato na oder stopi morda malce zaripla v obraz. »Če se boste spraševali, zakaj na odru malce šepam. Izčrpana sem,« je na twitterju obvestila oboževalce, ko je iz Palo Alta na koncert v San Joseju v Kaliforniji prikolesarila. Čeprav je to pomenilo premagati 35 kilometrov. Lani so jo ujeli na kolesu v Avstraliji, v nizozemski prestolnici in škotskem Glasgowu.

Katy in Orlando želita ohraniti planet lep tudi za zanamce. FOTO: guliver/Getty Images
Katy in Orlando želita ohraniti planet lep tudi za zanamce. FOTO: guliver/Getty Images
Kolo namesto avtomobila morda ni ogromno, je pa začetek. In Katy vsekakor dodaja kamenčke v mozaik boljšega jutri, in tudi zato je svojo beverlyhillsko vilo, vredno 17 milijonov, naredila precej bolj ekološko. Po strehi velikanskega dvorca je namestila vrsto sončnih panelov, da lahko hišo napaja s tovrstno energijo, s sončnimi celicami pa je opremila tudi svoje luksuzne avtomobile in potovalne kombije. Morda je ideja zrasla na njenem zelniku, morda jo je navdihnila ljubezen do Blooma, ki je svoj londonski dom že prej opremil s sončnimi celicami ter v njem uporabil, kolikor je lahko, vrsto recikliranih materialov. »Resnost klimatskih sprememb še nikoli ni bila bolj jasna in alarmantna kot zdaj,« je igralec dejal lani v zahvalnem govoru, ko ga je monaški princ ovenčal s priznanjem zaradi njegovega doprinosa k okoljski problematiki. »Svet se spreminja in mi moramo z njim spremeniti svoje navade. Pomislite, kaj lahko storite in kaj želite predati svojim otrokom in vnukom, resnično namreč verjamem, da lahko prav vsak posameznik pripomore k resničnim in nujnim spremembam.« Besede, ki jih je Perryjeva očitno slišala in poskuša v njihovem duhu že nekaj časa tudi živeti.
Še na koncert prikolesari, če je to mogoče.<br />
FOTO: guliver/cover images
Še na koncert prikolesari, če je to mogoče.
FOTO: guliver/cover images

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije