NA SMRT BOLNA

Znana voditeljica: Strah me je zaspati, da se ne bi več zbudila in ne videla svojih otrok

Napovedali so ji še približno teden dni življenja, ko so jo odpustili v domačo oskrbo.
Fotografija: Novinarka in voditeljica Deborah James. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Novinarka in voditeljica Deborah James. FOTO: Instagram, posnetek zaslona

Voditeljica podkastov na BBC, Deborah James, je pri svojih 40 letih na hospic oskrbi na domu, saj so ji diagnosticirali raka črevesja v četrtem stadiju, zato ozdravitev zanjo ni več mogoča. Čas, ki ji je še ostal, želi preživeti v družbi svojih bližnjih, razkrila pa je, da se boji zaspati, saj nikoli ne ve, ali se bo še zbudila. Strah jo je, da bo zadnjikrat zaprla oči in tako nikoli več ne bo videla svojih dveh otrok. 

»Ne čutim, da sem na smrtni postelji. Ne nameravam še kar umreti, ampak to je tako nepredvidljivo,« je povedala za britanski Sun. »Ker se bojim zaspati, sem tako prekleto utrujena.« Največ ji pomenita otroka, 14-letni sin Huge in 12-letna hči Eloise, zato se ji trga srce ob misli, da ju enkrat ne bo več mogla videti. 

Deborah se je preselila v hišo svojih staršev, ker ne želi umreti v družinskem domu. »Mislim, da je moja družina prav tako utrujena kot jaz. Od nege in skrbi zame. Ne želim, da me moja otroka vidita vznemirjeno, želim, da me vidita, ko imam dobre dni,« je opisala svojo stisko. Želi si, da bi se je otroka spominjala po lepih trenutkih in ne samo po trpljenju zaradi bolezni: »Nočem, da prevzemajo skrb zame, da mi masirajo noge, ker ne morem hoditi ... To bi mi strlo srce.«

Zdravniki so ji pri odpustitvi v domačo oskrbo povedali, da ji ostaja še približno teden dni življenja. Želi si, da bi vedela, kdaj se bo približal njen čas, da bi poklicala k sebi otroka in se od njiju poslovila. Žal pa ji tudi pri tem zdravniki in osebje hospic oskrbe ne more pomagati. Smrt se ne napove vnaprej. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas