MIČNA

Življenje in smrt Kirstie Alley: blišč pred in resnica za kamero

Kirstie Alley so zaznamovale številne vloge, pa tudi mnogi lepi in tragični trenutki v zasebnem življenju.
Fotografija: Kirstie Alley
Odpri galerijo
Kirstie Alley

V starosti 71 let je preminila igralka Kirstie Alley. V zasebnosti je bila bitko z rakom, v dolgi karieri pa odigrala številne vloge, s katerimi se je mnogim zapisala v spomin. Kakšno je bilo v resnici njeno življenje pred in za kamero, razkriva portal People.

Kirstie Alley se je rodila 12. januarja leta 1951 v Wichiti v Kansasu. Leta 1969 je končala srednjo šolo in se vpisala na Univerzo Kansas, vendar študija ni končala, saj se je odločila za selitev v Los Angeles. Prva vidnejša vloga, ki jo je zaigrala, je bila vloga lika Saavik v drugem delu filma Zvezdne steze leta 1982. A prav tedaj je doživela tudi družinsko tragedijo: tik pred zadnjo avdicijo ji je v prometni nesreči v Kansasu umrla mama Lillian Alley, oče Robert Deal Alley pa je utrpel težke poškodbe.

Paramount je preložil Kirstiejino zadnjo avdicijo, da se je lahko z bratom in sestro udeležila pogreba. »To je bila največja tragedija mojega življenja, dobiti vlogo v Zvezdnih stezah pa vir največjega veselja,« se je kasneje spominjala.

Branje nadaljujte TUKAJ – na mična.si.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas