KRONANJE

Zdaj uradno: Harry pride, Meghan bo ostala doma z otrokoma

Princ Harry s soprogo zadnja tri leta živi v Kaliforniji, par pa ne opravlja več kraljevih dolžnosti.
Fotografija: Princ Harry in Meghan. FOTO: Andrew Kelly Reuters
Odpri galerijo
Princ Harry in Meghan. FOTO: Andrew Kelly Reuters

Princ Harry se bo udeležil slovesnosti ob kronanju svojega očeta, kralja Karla III. brez soproge Meghan, je sporočila Buckinghamska palača. Kronanje bo potekalo 6. maja letos v Westminstrski opatiji v Londonu. Princ Harry s soprogo zadnja tri leta živi v Kaliforniji, par pa ne opravlja več kraljevih dolžnosti.

Meghan, vojvodinja Susseška, bo v ZDA ostala z otrokoma, princeso Lilibet in princem Archiejem, so potrdili iz palače. 6. maja bo Archie praznoval četrti rojstni dan.

Zakonca sta se septembra lani udeležila pogreba pokojne kraljice Elizabete II. Ob smrti kraljice je krono prevzel njen sin, kralj Karel III., ki bo slovesno kronan maja.

V okviru načrtovanega tridnevnega slavja ob tem zgodovinskem dogodku bodo v britanski prestolnici poleg tradicionalnih kraljevih sprevodov, povezanih s kronanjem, pripravili tudi koncert zvezdnikov, veliko kosilo po vsej državi in prostovoljne pobude.

image_alt
Nočejo več biti del monarhije: precej državljanov je mnenje spremenilo zaradi zakoncev Sussex

Objavljeni načrti kronanja, na katerem bo poleg Karla III. za kraljico soprogo okronana tudi njegova žena Camilla, kažejo, da bo kronanje manj zapleteno od kronanja kraljice Elizabete II. leta 1953.

Na obred, ki se ga bodo udeležili tuji kralji in voditelji držav, so povabili tudi več kot 850 predstavnikov skupnosti in dobrodelnih organizacij iz celotnega Združenega kraljestva, so potrdili v kraljevi palači.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije