Zaradi virusa težave na dvoru

Šola, ki jo obiskujeta George in Charlotte, zaprla vrata. Zara in Mike Tindall nočeta v samoizolacijo.
Fotografija: Lani se je Georgeu v Thomas's Battersea pridružila tudi Charlotte. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Lani se je Georgeu v Thomas's Battersea pridružila tudi Charlotte. FOTO: Guliver/getty Images

Novi koronavirus in ukrepe, povezane z zaustavitvijo njegovega širjenja, občutijo tudi na britanskem dvoru. V Veliki Britaniji so se namreč odločili, da zaradi vedno več okuženih zaprejo nekatere šole, in med tistimi, ki so ta ukrep sprejele, je tudi prestižna zasebna šola Thomas's Battersea, ki jo obiskujeta princ George in njegova mlajša sestra princesa Charlotte. Vse učence so poslali domov v izolacijo, morali so dati tudi vzorce sluznice, ki jih zdravstveni delavci zdaj testirajo in iščejo, ali ni kdo od otrok okužen. Precej jih je bilo s starši med počitnicami namreč na smučanju v Italiji in nekateri od njih so se v šolo vrnili nahodni. Dokler ne dobijo rezultatov, bodo otroci ostali doma, kaj bo, če se izkaže, da je kateri staknil virus, še ni znano.
Mike in Zara sta smučala na severu Italije. FOTO: Instagram
Mike in Zara sta smučala na severu Italije. FOTO: Instagram

Med tistimi, ki so prav v času, ko je v severni Italiji izbruhnil novi koronavirus, tam smučali, sta tudi vnukinja britanske kraljice Elizabete II. Zara Tindall in njen mož Mike. Zdaj sta že doma, a sta se odločila za skrajno neodgovorno in nevarno početje, ne nameravata namreč v samoizolacijo. Glede na to, da je inkubacijska doba izjemno dolga, saj traja tudi več kot 14 dni, Zara pa je v stiku s kraljico in princem Filipom, ki oba štejeta že prek 90 let in torej spadata v rizično skupino, Britanci ne razumejo, zakaj Tindallova ne ostaneta za zidovi svoje palače.


»Oba se držita napotkov in usmeritev ministrstva za zdravje, a ker trenutno nihče od njiju ne kaže simptomov okužbe z novim koronavirusom, se jima ne zdi potrebno zaustaviti življenja ter se izolirati,« je dejala tiskovna predstavnica Tindallovih. Zara in Mike sta sicer smučala v Bormiu, ki je v Lombardiji, regiji, kjer je središče izbruha novega koronavirusa v Italiji in v kateri so zaradi njega zabeležili že deset smrti. Vsaj nekoliko optimistična je vest, da Bormio ni na seznamu 11 krajev, ki so zaradi izbruha okužbe v strogi karanteni.


Kljub temu je več Britancev s počitnic v Italiji in na Tenerifu, kjer prav tako vladajo izredne razmere, s seboj v domovino prineslo novi koronavirus. Testi nanj so bili doslej pozitivni pri več kot 15, britansko zdravstveno ministrstvo pričakuje, da se bo število povečalo, saj se vsi, ki so bili na omenjenih območjih, še niso odločili za testiranje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije