Zaradi virusa izgubil dolgoletna prijatelja

Pierce Brosnan živi z nenehno grožno koronavirusa za vratom. Z ženo je v samoizolaciji na Havajih.
Fotografija: Kot James Bond je vedno ohranil mirno kri. FOTO: Press Release
Odpri galerijo
Kot James Bond je vedno ohranil mirno kri. FOTO: Press Release

Štirikrat je kot James Bond reševal svet. A čeprav se je Pierce Brosnan v vlogi najslovitejšega filmskega alter ega postavil po robu že ničkoliko zlikovcem ter ne enkrat smrti pogumno zrl v oči, je koronavirus tisti, zaradi katerega se je hollywoodski težkokategornik začel še predobro zavedati krhkosti človeškega življenja, ki se lahko konča v vsakem trenutku. Niso genialni zlobneži z zločinskimi načrti in smrtonosnim orožjem tisti, ki so mu kratili spanec, udariti je morala še pred nekaj meseci neznana bolezen, da se je Pierceu zazdelo, da nad njim in vsemi nami visi nenehna grožnja.

Z ženo Keely sta se pred virusom zatekla na Havaje. FOTO: Osebni arhiv
Z ženo Keely sta se pred virusom zatekla na Havaje. FOTO: Osebni arhiv
»Vseeno je, kje si. Vseeno, kako čudovito lep je morda kraj, kjer živiš. Povsod se skriva ta strahotna grožnja in preži na nas. V vojni smo. In ljudje umirajo,« je dejal zvezdnik. Njegove besede pa so rodile izkušnje, saj je v zadnjem času zaradi smrtonosnega virusa izgubil že dva tesna prijatelja.

Izolirani na Havajih

Ne veš, kje in koga bo udaril. In ne veš, kako močno bo udaril. To je tisto najbolj bistveno, česar se je Brosnan naučil o koronavirusni bolezni. »Covid-19 mi je vzel že dva prijatelja. Oba sem poznal več kot 45 let. Otroku enega izmed njiju sem tudi boter,« zaradi česar ga nekje na robu podzavesti nenehno skrbi, da ne bo bolezen spet usodno udarila blizu njega. A čeprav ga je pandemija tudi osebno prizadela, vseeno upa, da bo iz vsega groznega na koncu prišlo nekaj dobrega. Ni še ovrgel upanja, da bomo ljudje postali prijaznejši drug do drugega in da se bomo bolj zavedali krhkosti našega planeta.


Ko se je virus začel vse bolj bliskovito širiti po obli, je bil Pierce sredi snemanja Disneyjeve Pepelke s pevko Camilo Cabello v eni od glavnih vlog. »Z danes na jutri se je vse ustavilo. In že naslednji dan sem bil na letalu. Rečeno mi je namreč bilo, da pozneje morda ne bom mogel oditi, želel pa sem biti z družino.«


Kar mu je tudi uspelo, saj minule tedne preživlja v samoizolaciji z ženo Keely Shaye Smith in njunima sinovoma Dylanom in Parisom. Ne le da so skupaj, tudi lepšega kraja za pobeg od preostanka sveta si skoraj ne bi mogli izbrati, saj so se zatekli v družinsko hišo na havajskem otoku Kauai. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije