SODNA IN MEDIJSKA VOJNA

Zaradi tega naj bi izgubila sina: Severina žalila, njen mož grozil

Nekdanji partner hrvaške pevke je namignil, da ni najskrbnejša mati.
Fotografija: Obnašanje Severinega moža Igorja Kojića naj bi prispevalo k temu, da sin ne živi več z njima. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Obnašanje Severinega moža Igorja Kojića naj bi prispevalo k temu, da sin ne živi več z njima. FOTO: Zaslonski posnetek

Obračunavanje hrvaške pevke Severine Kojić in njenega nekdanjega partnerja, srbskega poslovneža Milana Popovića, s katerim dolga leta bije boj za skrbništvo nad sinom Aleksandrom, se s sodišča seli v medije. Po Severininem intervjuju za hrvaški Jutarnji list je Popović svojo plat zgodbe pojasnil za srbski Kurir.

Popović je dejal, da če bo sin želel več časa preživeti z materjo, ga bo lahko, če bo spoštovala otrokove šolske in druge obveznosti. Dodal je, da je Severina zelo zaposlena in da je bil čas, ki ga je doslej preživel s sinom, ko je še živel pri njej, zelo omejen. Poudaril je, da sodišče ni sina dodelilo njemu, temveč da je le določilo, da bo imel sin naslov stalnega bivališča pri njem. »Daleč od tega, da bi otroka vzeli mami.«
 
Preberite tudi: Strta Severina v solzah: Jokaš v drugi sobi, da te nihče ne sliši
 
Milan Popović je predstavil svojo plat zgodbe. FOTO: Facebook
Milan Popović je predstavil svojo plat zgodbe. FOTO: Facebook
Severina je sina k Milanu odpeljala v četrtek zvečer. On je potrdil, da ga je Severinin mož Igor Kojić takrat žalil in mu grozil. »Da, to je res in imam namen poiskati zaščito pred takšnim divjaškim obnašanjem, zlasti ker se je to dogajalo pred otrokom.«
 
Na vprašanje, ali je res, da Severina sina od 14. oktobra ni več pustila v šolo, Popović ni hotel odgovarjati, češ da ne sme razkrivati podrobnosti, ker še vedno poteka preiskava o domnevnem zanemarjanju otroka, ki jo je proti njej vložila šola. Prav tako ne more komentirati navedb, da je imel Aleksander leta 2017 infekcijo, ki pa ni bila zdravljena, ker je bila Severina tedaj v Ameriki. »Dejstvo je, da je bilo v zadnjih nekaj letih več situacij, ki jih odgovorna mati ne bi smela dopustiti. Na podlagi tega je bila sprejeta odločitev sodišča,« je bilo vse, kar je rekel. Prav tako ni potrdil navedb, da je Severina socialno delavko ob neki priložnosti označila za kravo, njega pa na sodišču za kmeta.
 
Preberite tudi: Pisala Severini: Vi ste čarovnica, ki jo je treba poteptati, treba vas je uničiti
 
Igor Kojić, Severina Kojić in Severinin sin Aleksandar. FOTO: Zaslonski posnetek
Igor Kojić, Severina Kojić in Severinin sin Aleksandar. FOTO: Zaslonski posnetek
Kurir v ločenem članku navaja, da je Severina skrbništvo nad sinom izgubila zaradi nespoštovanja sodišča, zanemarjanja sinovih šolskih obveznosti in sodelovanja s Popovićem glede vzgajanja sina, veliko vlogo pri odločitvi sodišča pa naj bi igrala tudi dejanja njenega moža. V odločitvi sodišča, ki so jo novinarja Kurirja videli, naj bi bil tako omenjen incident 11. oktobra letos, ko je Igor svojega pastorka domnevno nagovarjal, naj pobegne iz šole. Severina bi morala po sina v šolo, a je ponj namesto nje odšel Igor. Ker pa tega ni pooblastila za to, da bi ga odpeljal iz šole (Severina in Milan sta dosegla dogovor o tem, kdo lahko namesto njiju pride v šolo po otroka), je menda odšel do učilnice, v kateri je bil sedemletni Aleksandar, in ga skozi okno nagovarjal, naj ne posluša učiteljice in naj pobegne. »Nikogar se ne boj! Vzemi jakno in beži, pojdi od tukaj! Nič ti ne morejo, beži!« Otrok je ob tem direndaju planil v jok, posredovala pa je celo policija.
 
Doma je baje Aleksandar materi povedal, da so ga učiteljice vlekle za roko in trebuh in da se je ustrašil, ker je mislil, da bo sam ostal zaklenjen v šoli. Naslednji dan ga je Severina zaradi bolečin v roki odpeljala v bolnišnico.
 
Preberite tudi: Severina predala otroka Milanu Popoviću: pripeljala se je v črnem audiju
 
Severina je po pisanju Kurirja sodišču tudi očitala, da ni resno vzelo njenih navedb, da ji je Aleksandar po vrnitvi s Cipra, kjer je dopustoval skupaj z očetom, povedal, da ga je ta tepel in da ga je po udarcih pol ure bolela glava. V sodbi piše, da Aleksandar nikoli ni zavračal obiskov pri očetu. Sodišče prav tako ni verjelo Severini, da se otrok pri očetu ne uči in ne opravlja šolskih obveznosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije