ISKANJE SAME SEBE

Zaradi slabih odločitev pobegnila iz Hollywooda

Renee Zellweger je pred šestimi leti kot kafra izginila iz soja hollywoodskih žarometov, zdaj pa se vrača.
Fotografija: Končno je srečna z Doylom. A jo vlačijo po medijih, ker ga finančno podpira.
Odpri galerijo
Končno je srečna z Doylom. A jo vlačijo po medijih, ker ga finančno podpira.

V prvem desetletju tega stoletja je bila ena najbolj iskanih in delavnih igralk filmske meke. V le desetletju se je podpisala pod 15 filmov, nizala uspeh za uspehom, se na rdečih preprogah dogodkov zabavne industrije nastavljala fotografskim objektivom v dih jemajočih kreacijah s podobno omamno zapeljivimi moškimi ob strani, pa vendar je bil milijonski nasmeh Renee Zellweger zlagan. Skrival je nezadovoljstvo s samo seboj in lastnim življenjem, hromil jo je občutek neizpolnjenosti.

»Moje življenje je bilo le skakanje od ene poklicne obveznosti do druge. Tako jim pravim danes, poklicne obveznosti, čeprav bi morale biti vznemirljive in ustvarjalne priložnosti,« pravi zvezdnica in priznava, da je bila tedaj, ko je bil svet prepričan, da je zadela na življenjski loteriji, v peklu nesreče in osebne bede. Da se je zazrla vase in meni nič, tebi nič kot kafra izginila iz soja hollywoodskih žarometov. Za dolgih šest let. A se zdaj vrača. Malce starejša. Spremenjena. In, kar je najpomembnejše, »srečna sem«.

Slabi nasveti

Šestletno začasno slovo od filma je prekinila s tretjim nadaljevanjem o Bridget Jones.
Šestletno začasno slovo od filma je prekinila s tretjim nadaljevanjem o Bridget Jones.
Filmski sladokusci so bili vajeni vsaj enega njenega novega filma na leto. Z letom 2010 pa je njen obraz nenadoma izginil z velikih platen. »Za nekaj časa sem se poslovila od filma, preprosto, ker sem dognala, da nisem skrbela zase in da s seboj nisem ravnala lepo. Same sebe sem imela vrh glave. Na neki točki se mi je zazdelo, kot da se opazujem od daleč in ob tem zavijam z očmi. Še lastnega glasu nisem mogla več slišati,« pravi in priznava, da si je na pleča nalagala več dela, kot človek zmore, kar je bila oblika bega pred samo seboj.

»Namesto da bi se ustavila, napolnila baterije, sem se priganjala do izčrpanosti in ob tem sprejela nekaj napačnih odločitev. Dobila nekaj slabih nasvetov. To je bil temačen čas, žalosten. A sem k sreči prepoznala kaos, v katerega se mi je spremenilo življenje, in se odločila za spremembo. Iz vsega sem se precej naučila – prepoznati vedenjske vzorce, posledice vsega tega. Notranje sem zrasla.«

Njen edini zakon se je po štirih mesecih končal z razveljavitvijo.
Njen edini zakon se je po štirih mesecih končal z razveljavitvijo.
Hkrati je našla ljubezen, o kateri ni brala v tabloidnih revijah kot prej o svojih romancah z Jimom Carreyjem in Bradleyjem Cooperjem ter o kratkem zakonu s Kennyjem Chesneyjem, ki se je po štirih mesecih končal z razveljavitvijo. Čustva do glasbenika Doyla Bramhalla III., ki so se v njej začela rojevati pred sedmimi leti, je skoraj ljubosumno skrivala le zase. »Zelo poseben moški je,« je po treh letih ljubezni dejala, kaj več pa iz njenih ust ni prišlo. A je nato njena nova ljubezen vseeno postala tema rumenega časopisja. Zaradi Doylove že leta trajajoče ločitve, pri kateri se kopja med njim in nekdanjo ženo Susannah Melvoin lomijo zaradi denarja. V ločitveno vojno so potegnili še Renee, saj naj bi ljubega preživljala, Melvoinova pa je želela, da se to vključi v preračunavanje preživnine.

Na njen račun

Svetu je kazala nasmejan obraz, v sebi pa je bila globoko nesrečna.
Svetu je kazala nasmejan obraz, v sebi pa je bila globoko nesrečna.
Doyle in Renee sta se spoznala že v študentskih časih, a krenila vsak po svoji poti. Leta 1997 se je poročil s Susan, dobil hčerko, po treh letih pa sta spoznala, da jima skupna prihodnost ni namenjena. In sodna vojna se je lahko začela. A če se je sprva odvijala tiho in za zaprtimi vrati sodišča, je tedaj, ko so na plan prišli njegovo razmerje z Zellwegerjevo in podrobnosti njunega življenja, to postalo sočna kost za glodanje. Melvionova je sodišče namreč zaprosila, naj v razpravljanje o višini preživnine za danes 16-letno hčer Indio vključijo tudi igralkine finance, saj je ne nazadnje njeno premoženje tisto, s katerim si Doyle privošči tako potratni življenjski slog. Na kar se je hollywoodska težkokategornica, katere premoženje je ocenjeno na 60 milijonov, odzvala, da nikakor ni del te ločitve. A je vseeno morala pred sodnika, da mu pove o darilih, ki jih je poklonila srčnemu izbrancu.

Zdaj pa so na plan privreli še sodni zapisi, v katerih je natančno razčlenjeno, kolikšen del njenih zelencev gre za Doyla. Susan gre namreč v nos, da medtem ko sama komaj krpa konec s koncem, on razkošno živi pri Renee – brez plačevanja najemnine ali drugih življenjskih stroškov. Poleg tega prosto maha naokoli z igralkinimi kreditnimi karticami in na mesec zapravi od štiri do pet tisočakov. Zaljubljenca trdita, da je to zgolj posojilo, ki ga bo prej ali slej poplačal.

Dve leti postajala Judy

Med vživljanjem v Judy Garland je ničkolikokrat točila solze.
Med vživljanjem v Judy Garland je ničkolikokrat točila solze.
Šest let je ni bilo na spregled. Leta 2016 se je za hip spet utrnila njena zvezda, ko se je še v tretje vrnila v vloge kultne junakinje Bridget Jones. Nato je spet utihnila. A le navzven, saj se je med štirimi stenami in z globokim zrtjem vase dve leti vživljala v filmsko in glasbeno ikono Judy Garland, film o njej bo v kinematografih zaživel prihodnji mesec.

»Vsak dan sem poslušala njeno glasbo. Pred spanjem sem gledala njene posnetke. Vseskozi je bila prisotna, postala je del mojega življenja. Učila sem se govoriti, gibati kot ona. Potopila sem se vanjo, poskušala razumeti njeno bistvo,« pravi Renee, ki ji je odkrivanje tančice z Judyjinega življenja odpiralo oči in jo spravljalo v jok.

»Manipulacija, ki jo je trpela kot otrok! Še preden je prišla v puberteto, so jo že pitali s tabletami. Tablete za hujšanje, za spanje, da se zbudi. Nič čudnega, da se je vse življenje bojevala z zasvojenostjo.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije