UMRL V 75. LETU

Za vedno je zaprl oči znani igralec z našega prostora

Duško Valentić je med svojim življenjem zaigral v številnih vlogah. Videli smo ga lahko v filmih Tomo Bakran in Novinar ter v serijah Velo misto in Kumovi.
Fotografija: Igralski svet žaluje. FOTO: Marat Musabirov Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Igralski svet žaluje. FOTO: Marat Musabirov Getty Images/istockphoto

Po poročanju hrvaškega portala vecernji.hr je v 75. letu starosti umrl filmski, televizijski in gledališki igralec Duško Valentić. Gre za enega vidnejših igralcev z našega prostora, ki je pustil velik pečat.

Valentić je zaigral v številnih vlogah. Videli smo ga lahko v filmih Tomo Bakran, kjer je igral v vlogi Toma Bakrana, in Novinar, v katerem je igral tudi legendarni Rade Šerbedžija. Nastopil je v priljubljeni seriji Velo misto, ki smo jo lahko premierno gledali v letih 1980 in 1981, v novi seriji Kumovi, ki je še vedno v teku, ter v priljubljeni seriji Naša mala klinika, v kateri pa mu sicer ni pripadla ena izmed osrednjih vlog.

Duško Valentić FOTO: Jurica Galoic/pixsell Pixsell
Duško Valentić FOTO: Jurica Galoic/pixsell Pixsell

Velik pečat je pustil tudi na gledaliških deskah. Videli smo ga lahko v gledališčih Teater ITD in Gavella, kjer je med drugim zaigral v predstavah Bečke šume, Na tri kralja ter Zlatarevo zlato.

image_alt
Po hudi bolezni umrl legendarni Bosanec, vsi so ga gledali v tej seriji

Valentič se je rodil 31. januarja leta 1950 v Pančevu. Po poročanju portala vecernji.hr se je, ko je imel sedem let, preselil v Zagreb.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije