KONEC VEZE?

Vse pogostejše govorice, da je zakon princa Harryja in Meghan v krizi, propadle so tudi njene politične ambicije

Menda tudi Netflix, ki je z njima podpisal okoli sto milijonov dolarjev vredno pogodbo, čaka na pravo priložnost za prekinitev pogodbe.
Fotografija: Princ Harry in Megan Markle FOTO: Pool Reuters
Odpri galerijo
Princ Harry in Megan Markle FOTO: Pool Reuters

Skoraj leto dni jim je to uspelo skrivati, a je priplavalo na površje. Daily Mail je ekskluzivno poročal, da sta se princ Harry in Meghan Markle po pogrebu kraljice Elizabete II. želela vrniti v ZDA s predsedniškim letalom Air Force One.

Bela hiša je to odločno zavrnila, zato sta Meghan in Harry izgubila možnost fotografiranja z Joejem in Jill Biden na stopnicah predsedniškega letala. To pa bi bila fantastična promocija za menda njene odkrite politične ambicije.

Biden in njegovo osebje so se zavedali, da bi takšna poteza pokvarila odnose z britansko kraljevo družino, ki sta jo Harry in Meghan zapustila leta 2020 in od takrat precej ostro napadala. Da ne bi užalili kraljeve družine, je tudi prva dama Jill Biden nekaj mesecev pred kraljičinim pogrebom zavrnila udeležbo na Harryjevih igrah Invictus Games na Nizozemskem, poroča omenjeni medij.

Prava priložnost

Tako povabilo ameriški prvi dami kot pobuda, da se v novi dom vrnejo s predsedniškim letalom – privilegij, ki je dostopen le redkim –, sta bila del kampanje zakoncev Sussex za pridobivanje političnega vpliva v ZDA, ki pa je neslavno propadla.

Ali bo Meghan nadaljevala s poskusi prodora na ameriško politično sceno, bomo še videli, a kot kaže, imata s Harryjem trenutno večje skrbi. Njuna podjetja propadajo, Spotify je prekinil njuno 20 milijonov dolarjev vredno pogodbo po samo eni sezoni Meghaninega podcasta, ker vsebina, ki jo je ustvarjala, in druge ideje, ki sta jih imela s Harryjem, preprosto niso bile tisto, kar so pričakovali.

Menda tudi Netflix, ki je z njima podpisal okoli sto milijonov dolarjev vredno pogodbo – doslej je bila prikazana le dokumentarna serija – le čaka na pravo priložnost za prekinitev pogodbe.

image_alt
Megan Markle vrača udarec, zaradi njene šokantne odločitve brenči ves svet, zadeva tudi Harryja!

image_alt
Princ Harry in Meghan Markle za nakup hiše vzela kredit

Zakon v krizi?

Zdaj so se okrepila še ugibanja, da je zakon Harryja in Meghan v krizi, omenja se tudi ločitev. A njuni (neimenovani) prijatelji so takoj zatrdili, da gre za povsem izmišljene zgodbe, grde govorice, ki nimajo nobene zveze z resnico.

Govorice o zakonski krizi so se začele po objavi Harryjevih kontroverznih spominov Spare januarja letos, ko se je Meghan držala stran od vseh promocijskih dogodkov. Nato je prišlo kronanje kralja Karla III., ki se ga je Harry udeležil sam in se takoj vrnil v Kalifornijo, zaradi četrtega rojstnega dne sina Archieja.

Zdaj govorice o zakonskih težavah krepijo napovedi, da se bosta Meghan in Harry osredotočila na ločena projekta, da bi svojim poslovnim ambicijam dala nov zagon.

Harry naj bi se pripravljal na Južnoafriško republiko, kjer bo menda ustvarjal novi dokumentarec za Netflix, Meghan pa bo z otrokoma, Archiejem in dveletno Lilibet, ostala v Kaliforniji in delala na svojih novih projektih. Čeprav je bilo aprila objavljeno, da je podpisala pogodbo z eno najprestižnejših hollywoodskih agencij, konkretnih informacij o Meghaninih novih idejah in načrtih še ni.

Marketinški strokovnjaki menijo, da sta Harry in Meghan ugotovila, da lahko zaslužita več, če ločita karieri in se posvetita različnim projektom. In zaslužiti morata, in to veliko, da lahko financirata svoj luksuzni kalifornijski življenjski slog.

image_alt
Meghan in princ Harry s krstom Archieja znova dvigujeta prah

image_alt
Bosta Meghan za poroko oblekla Avstralca?

Njun življenjski slog

Pred tremi leti sta kupila 14,6 milijona dolarjev vredno posestvo v Montecitu z domom, ki ima devet spalnic in 16 kopalnic. Del so plačali takoj, preostanek pa sta si izposodila – 9,5 milijona dolarjev je težka hipoteka. Poleg visokih stroškov vzdrževanja, režijskih stroškov in osebja, strokovnjaki ocenjujejo, da je največja postavka plačilo varovanja, vsaj med dvema in tremi milijoni dolarjev na leto. Njihovi letni stroški stanovanja in zavarovanja so ocenjeni na okoli 4,5 milijona dolarjev, poleg tega pa še potovanja, garderoba in vse ostalo.

Pojavila so se tudi ugibanja, da si bo moral par poiskati cenejšo hišo, saj če ne bo novih služb in zaslužka, ne bosta imela dovolj prihodkov za ohranjanje dosedanjega življenjskega sloga. Trenutno je težko reči, ali je ta finančni stres povzročil zakonsko krizo. Harry je pokazal čustveno nestabilnost in psihične težave, zaradi katerih je hodil tudi na terapije, vprašanje je, koliko se, iztrgan iz znanega okolja in krogov v rodni Angliji, lahko spopade z ambicijami svoje žene, ki mora zdaj reševati obraz in znamko ...

Naj spomnimo

Še v času, ko sta se maja 2018 poročila na spektakularni slovesnosti v kapeli Windsorskega gradu, predvsem pa po tem, ko sta slabi dve leti kasneje obrnila hrbet monarhiji, se je na angleških stavnicah pojavila tudi ponudba, kako dolgo bo njun zakon trajal.

Veliko je bilo takih, ki mu niso dajali dolgoročnih obetov, mnogi so ocenjevali, da do desetletnice ne bo dočakal. Meghan in Harry sta pred kratkim praznovala peto obletnico poroke, ali so njeni temelji resno zamajani, pa bo verjetno vidno kmalu, poroča slobodnadalmacija.hr.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije