FOTOGRAFIJA

Vojvodinja Kate jih bo spravila ob službo (FOTO)

Vojvodinja postaja vse bolj vešča fotografiranja. Posnetke svoje družine rada deli z javnostjo.
Fotografija: Takole je Kate ovekovečila triletno Charlotte in komaj rojenega Louisa.
Odpri galerijo
Takole je Kate ovekovečila triletno Charlotte in komaj rojenega Louisa.

Fotografije kraljeve družine, še posebno če so bili njeni člani ujeti, ko tega niso pričakovali, so šle od nekdaj za med, a zdaj paparacem grozi, da jih bo ena od britanskih kraljevih spravila na kant. Vojvodinja Cambriška je namreč že dolgo navdušena nad fotografijo, še posebno v objektiv rada ujame svojo družino, posnetke pa z oboževalci deli na družabnih omrežjih, kjer vedno navdušijo ter si prislužijo na tisoče všečkov. Nazadnje je bilo tako ob rojstnem dnevu njenega moža princa Williama, ki ga je ujela med igro z Georgeem, Charlotte in Louisom, ko so se nasmejani valjali po trati. Tudi sicer vsako leto fotografira slavljence in strokovnjaki priznavajo, da ji gre vedno bolje od rok, v isti sapi pa dodajajo, da je to zelo slabo za njihov posel.


Takole je Kate ovekovečila triletno Charlotte in komaj rojenega Louisa.
Takole je Kate ovekovečila triletno Charlotte in komaj rojenega Louisa.
Uradne portrete kraljeve družine so še nedavno ob posebnih priložnostih namreč delali priznani fotografski mojstri, pri večini kraljevih je še vedno tako, a ne pri Cambridgeevih. »Seveda poklicnim fotografom še vedno ostane fotografiranje uradnih dogodkov, ki se jih udeležijo, a te fotografije se ne prodajajo tako dobro, ljudi pa ne zanimajo kaj preveč. Od nekdaj so hlepeli po posnetkih, ki bi odstrli del zasebnega življenja kraljevih, saj si želijo videti in vedeti, kakšni so med štirimi stenami, v krogu bližnjih,« je dejala Camilla Tominey, ki dodaja, da je Kate s tem, ko se sama odloča, katere fotografije bo delila z javnostjo, ravnala izjemno modro v več pogledih. »Ljudje so zadovoljni, ker družine ne skriva, hkrati pa je pridobila moč, saj sama odloča, kaj in kdaj bo kdo videl. Namesto da bi bežala pred paparaci, se jim je tako rekoč pridružila,« je vojvodinjo pohvalila Tomineyjeva, ki dodaja: »Zakaj bi časniki želeli objavljati zrnate fotografije, posnete od daleč, iz zasede, ko pa jim kraljevi sami prek družabnih omrežij ponujajo kristalno jasne posnetke?«


Zamisel o tovrstni komunikaciji z mediji je Kate menda dobila od švedske princese Victorie, ta je že leta 2011 objavila fotografijo prvorojenke Estelle, ki jo je posnela sama. Ko se je eno leto pozneje Cambridgeevima rodil princ George, je njenemu zgledu sledila Kate in Britanci so bili navdušeni. S tovrstnim pristopom pa Kate svoje otroke tudi ščiti, saj njih osebno ne izpostavlja javnosti. Fotografije so posnete v zasebnosti doma, otroci so obkroženi z ljudmi, ki jim zaupajo, in lahko se povsem sprostijo, hkrati pa so zadovoljni tudi oboževalci, ko so fotografije objavljene. Kot še dodaja Tomineyjeva, pa je Katino početje pomembno tudi zato, ker z njim ustvarja časovnico in dokumentira življenje svoje družine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije