KRONANE GLAVE

Vojvodinja Cambriška pokaže spoštovanje tudi z obleko

Varnostno in logistično zahteven obisk Pakistana Otroci so ostali doma
Fotografija: Kate z izbiro oprave vedno spoštuje navade in tradicijo dežele, ki jo obišče.
Odpri galerijo
Kate z izbiro oprave vedno spoštuje navade in tradicijo dežele, ki jo obišče.

Princ William in njegova žena Kate sta v ponedeljek prispela v Pakistan, kjer se bosta mudila pet dni. Čeprav iz palače običajno vnaprej pošljejo dnevni red za vsakega od uradnih obiskov katerega koli od članov kraljeve družine, pa tokrat ni bilo tako. Gre namreč za doslej najzahtevnejši obisk, tako logistično kot tudi glede varovanja kraljevega para, zato bodo njune aktivnosti znane le en dan vnaprej ali pa še to ne. Svoje tri otroke sta Cambridgeeva tokrat pustila doma, čeprav podmladek sicer pogosto vzameta s seboj na državniška potovanja.


Ob pristanku na vojaškem letališču v Islamabadu sta par pozdravila pakistanski zunanji minister Mehmud Kureši in britanski visoki komisar Thomas Drew, Kate pa je iz rok pakistanske deklice prejela šopek. Vojvodinja je znova očarala z izbiro obleke, ki se ji je odlično podala, hkrati pa je bila s hlačami, ki jih je nosila pod krilom, zelo podobna oblekam, ki jih nosijo prebivalke Pakistana. Oblikovala jo je britanska modna oblikovalka Catherine Walker, potem ko so po spletu zakrožile fotografije vojvodinje v omenjeni obleki, so se z vseh strani vsuli komplimenti. Mnogi so opazili tudi, da je njena obleka zelo podobna tisti, ki jo je, prav tako v Pakistanu, nosila pokojna princesa Diana.

Čuvaj je Cambridgeeva popeljal po parku, kjer so se otroci učili o samooskrbi.
Čuvaj je Cambridgeeva popeljal po parku, kjer so se otroci učili o samooskrbi.

Včeraj, ko sta Kate in William obiskala eno od dekliških šol v prestolnici ter bližnji park, kjer otroke učijo samooskrbe ter sožitja z naravo, je vojvodinja znova presenetila modne navdušence ter pakistanske ženske, saj se je znova odločila za opravo, ki zelo spominja na tradicionalno. Čez modre hlače je namreč oblekla tuniko v enaki barvi z belim izvezenim detajlom. V šoli sta vojvoda in vojvodinja spoznala nekaj učencev in se z njimi pogovarjala o pomembnosti izobrazbe, sploh za deklice, pozneje pa sta obiskala še bližnji vrtec.

Princ William in Kate sta v ponedeljek prispela na uradni obisk v Pakistan. FOTOGRAFIJE: Guliver/getty Images
Princ William in Kate sta v ponedeljek prispela na uradni obisk v Pakistan. FOTOGRAFIJE: Guliver/getty Images

To je prvi obisk katerega koli člana britanske kraljeve družine v tej državi v več kot desetletju. Kot je še pred njunim prihodom dejal Drew, se vojvoda in vojvodinja zelo veselita, da bodo Britanci s Pakistanom spletli prijateljske vezi, prav tako sta bila navdušena, da si bosta lahko ogledala to »izjemno zanimivo in raznoliko deželo ter spoznala njene srčne ljudi«.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas