RELI

Vnukinji monaške kneginje na reli v puščavo

Sestrični Jazmin Grimaldi in Pauline Ducruet v Maroku ne bosta vozili za isto ekipo
Fotografija: Jazmin Grace Grimaldi bo stopila iz cone udobja. Foto: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Jazmin Grace Grimaldi bo stopila iz cone udobja. Foto: Guliver/Getty Images

Vnukinji pokojne monaške kneginje Grace Kelly Jazmin Grimaldi in Pauline Ducruet se bosta še ta mesec odpravili na enkratno pustolovščino. Deset dni bosta preživeli v maroški puščavi, in to brez mobilnega telefona, sistema GPS ali zemljevida: udeležili se bosta vsakoletnega relija Aicha des Gazelles, rezerviranega izključno za ženske.

Jazmin, 25-letna hči monaškega kneza princa Alberta, se ga je hotela udeležiti že lani, a ker je časovno sovpadel z avdicijo za teve serijo, mladenka je namreč igralka in pevka, se je vožnji po Maroku odpovedala. Letos je drugače, moči je združila s prijateljico Kiero Chaplin, vnukinjo znamenitega Charlieja Chaplina in reli veteranko.

»Nervozna sem,« je povedala aristokratinja na dogodku v New Yorku, s katerim se je reli tako rekoč začel. »K sreči je Kiera to že počela, ona bo skrbela za navigacijo, jaz pa bom vozila. Za nekaj časa bom izstopila iz cone ugodja.« Reli ni le preživetvena izkušnja, je dobrodelne narave, in sicer za organizacijo Coeur de Gazelles, ki skrbi za ljudi na odročnih območjih Maroka.

Jazmin pravi, da je misija organizacije povezana z njeno fundacijo, neprofitno organizacijo, ki pomaga preživeti ljudem na Fidžiju. Trenutno se osredotoča na zbiranje denarja za gradnjo hiš za ženske in otroke, v katerih bi imeli slikarsko in glasbeno terapijo.

Nastopila bo tudi 23-letna Pauline, hči monaške prinese Stephanie, njena partnerica v avtu bo prijateljica, stilistka Schanel Bakkouche. Mladenki vseskozi vestno dokumentirata priprave na preizkušnjo, na instagramu sta objavljali fotografije s treninga v Utahu.

Pauline Ducruet na instagramu pridno objavlja fotografije s treninga. Vir: Instagram
Pauline Ducruet na instagramu pridno objavlja fotografije s treninga. Vir: Instagram

Jazmin in Pauline se bosta odpravili v slogu, z zabavo, ki jo za vse sodelujoče prirejajo v Nici, a to zanju ne bo edina zabava, še ena bo v Monaku, udeležili se je bosta le njuni družini. Jazmin je priznala, da njeni starši niso bili najbolj navdušeni nad novico, da bo deset dni v puščavi. »Najprej so bili zadržani, zaradi varnosti. Toda zdaj me podpirajo in so veseli zame, upam, da se bom dobro odrezala.« Sploh pa bo tam tudi njena sestrična, tako da povsem odrezana od družine vendarle ne bo. »Super je, da bova lahko delili to izkušnjo kot članici iste družine. Žal ne bova v isti ekipi, a bova vendarle del istega dogajanja. Obe sva sicer tekmovalni, a se bova tu predvsem zabavali.« Pauline se strinja: »Mislim, da je to super, vse ženske bi se morale tega lotiti.«

Tekma se bo začela 16. marca in končala zadnjega dne v mesecu. »Seveda sem malo živčna, ne nazadnje bom deset dni preživela v puščavi. Vse bi rade doživele krasno izkušnjo, uživale v vožnji in videle, česa smo sposobne. Včasih preprosto potrebuješ žensko družbo, ženski izlet. In dvanajst ur v avtu s punco … veliko bo klepetanja.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije