MODRA KRI

Vnukinja britanske kraljice hčerkama ne bo dovolila tetovaže

Tindallova je bila divji kraljevi otrok, a kot mati je bolj stroga. Lažje bi prebolela preluknjan jezik kot poslikano kožo.
Fotografija: Z možem Mikom imata dve hčerki.
Odpri galerijo
Z možem Mikom imata dve hčerki.

Njeno odraščanje je bilo mnogo mirnejše kakor življenje bratrancev, ki sta mnogo bliže prestolu. Zara Tindall si je zato kljub modri krvi privoščila tudi nekaj predrznosti v študentskih letih, denimo pirsing v jeziku, a zdaj priznava, da ji takšno vedenje pri njenih lastnih hčerkah ne bi bilo niti najmanj všeč.

Kot študentka si je privoščila pirsing, tetovaž pa ne mara.
Kot študentka si je privoščila pirsing, tetovaž pa ne mara.

Morda bi preluknjan jezik še nekako prebolela, a če bi si Mia ali Lena, ki zdaj štejeta šele pet let in štirinajst mesecev, omislili tetovažo, bi nedvomno zanetili ogenj v strehi, priznava hči princese Anne in ena najuspešnejših britanskih jahačic; trenutno si prizadeva za izpolnitev norme za poletne olimpijske igre v Tokiu.


»Mike nima tetovaže, jaz pa tudi ne. Uhan je iz jezika vsaj mogoče enostavno odstraniti, poslikava kože pa je trajna zadeva,« je zaskrbljena 38-letna Zara, ki z družino živi daleč od sojev kraljevih žarometov, in sicer na posestvu Gatcombe Park v Gloucestru. Družina ima kar deset konjev in tri pse, da ne govorimo o zavidljivem voznem parku z land roverjem in jaguarjem; a kljub temu se Zara najraje prevaža s kolesom, njen mož in nekdanji igralec ragbija Mike Tindall pa na harley-davidsonu.
 

Nastopila v Top Gearu


No, Zara in Mike ne skrivata, da sta ljubitelja hitre vožnje, kar sta dokazala s sodelovanjem v priljubljeni avtomobilistični oddaji Top Gear. Tam sta nastopila kot prvi kraljevi par, gledalce pa navdušila s podvigom, med katerim sta tekmovala drug proti drugemu. Zmagal je Mike, a je Zara pozneje šaljivo komentirala, da je mož goljufal, saj se je udeležil tudi njene poskusne vožnje in je bil zato bolje pripravljen.

»Pa tudi sicer on vozi mnogo pogosteje, saj sem jaz na zadnjih sedežih in skrbim za dekleti,« je pojasnila Zara, ki ji je seveda mnogo bolj kakor dirkanje pomembno konjeništvo. V tem aristokratskem športu, za katerega so jo navdušili starši, prav tako profesionalna jezdeca, se je že okitila z nazivom svetovne prvakinje, na poletnih olimpijskih igrah v Londonu 2012 pa je pobrala ekipno srebro.


Po rojstvu druge hčerke si je privoščila predah, zdaj pa se je znova posvetila športni karieri, s katero bo v prihodnje tudi bogato zaslužila: kot svetovalka za področje konjeništva hongkonškemu tajkunu Dr. Honu oziroma športnim branžam njegovih podjetij bo dobila 110.000 evrov na leto – za zgolj dve videokonferenci in štiri srečanja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije