KRST

V Luksemburgu krstili princa

Dobre štiri mesece po rojstvu sta princ Guillame in princesa Stephanie javnosti pokazala prvorojenca. Charles je drugi v vrsti za luksemburški prestol, takoj za očetom.
Fotografija: Starši so kar pokali od ponosa.
Odpri galerijo
Starši so kar pokali od ponosa.

Luksemburški princ Guillaume in njegova žena princesa Stephanie sta štiri mesece po rojstvu ponosno prinesla svojega sina princa Charlesa v opatijo St. Maurice, kjer so ga krstili, hkrati pa je bil to njegov prvi javni nastop. Po obredu je družinica v družbi župnikov, ki ju je doletela čast, da krstita bodočega vladarja Luksemburga, pozirala pred vhodom v opatijo, seveda z obveznimi zaščitnimi maskami na obrazu, ki pa niso mogle skriti srečnih nasmehov Charlesovih staršev.
Princ Guillaume in princesa Stephanie v družbi župnikov, ki sta krstila njunega prvorojenca. FOTOGRAFIJI: Sylvain Lefevre/getty Images
Princ Guillaume in princesa Stephanie v družbi župnikov, ki sta krstila njunega prvorojenca. FOTOGRAFIJI: Sylvain Lefevre/getty Images

Krsta dečka, čigar polno ime se glasi Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume, so se udeležili najožji člani družine, med njimi strici princ Louis, princ Sebastien in princ Felix. Slednji je prišel z ženo in otrokoma, Louisova sinova pa sta trenutno v Londonu z mamo Tessy, od katere se je ločil pred tremi leti, pa seveda ponosni stari starši, veliki vojvoda Henri z ženo Mario Tereso.


Henri, ki je bil nad rojstvom najmlajšega vnuka več kot navdušen, je prvih nekaj tednov preživljal težke trenutke, saj se je malček rodil v prvi polovici maja, ko so tudi v Luksemburgu še veljali strogi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa, in kar več tednov je trajalo, preden ga je lahko videl in vzel v naročje. Takrat je kraljeva družina na družabnih medijih objavila tudi ljubko fotografijo, na katero jim je uspelo ujeti kar štiri generacije plemiške družine. Mali Charles je mirno spal v očetovem naročju, ob njiju je stal veliki vojvoda, trojica pa je pozirala pred veliko oljno sliko Henrijevega očeta. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije