SLOVO

Umrla je legendarna pevka, ki jo vsi poznamo po enem hitu

Sinead O'Connor se je poslovila v starosti 57 let.
Fotografija: Sinead O'Connor je umrla v starosti 57 let. FOTO: Zaslonski Posnetek/youtube
Odpri galerijo
Sinead O'Connor je umrla v starosti 57 let. FOTO: Zaslonski Posnetek/youtube

Sinead O'Connor je umrla v starosti 57 let, piše Daily Mail.

Prva asociacija večine ljudi je na njeno pesem Nothing Compares 2 U, saj je zaslovela prav s priredbo prej neznane uspešnice pevca Princa, ki je nato postala brezčasna uspešnica. Posnela je deset samostojnih studijskih albumov.

Žalostno novico so sporočili leto dni in pol po smrti njenega sina Shana, ki si je januarja 2022 vzel življenje. Pevka je imela sicer še tri otroke.

V zadnjih letih se je pevka v medijih omenjala predvsem zaradi škandalov in ne zaradi glasbe. V zasebnem življenju je imela vrsto težav, tudi psihičnih. Dolga leta se je borila z bipolarno motnjo in depresijo, ignorirala nasvete zdravnikov, odpovedovala turneje, zaradi vsega tega bila na koncu hospitalizirana, saj je večkrat napovedala, da si bo vzela življenje.

Pred tremi leti je na svojem Twitter profilu delila objavo, da ni več del katoliške cerkve in je postala muslimanka. Spremenila je svoje ime v Shuhada' Davitt.

»Ponosno želim sporočiti, da sem postal musliman. To je bil naravni zaključek mojega inteligentnega teološkega potovanja. Vse svete knjige vodijo v islam. Imel bom tudi novo ime. Ime mi bo Shuhada,« je zapisala takrat in objavila videoposnetek, v katerem poučuje muslimansko poklicanost k molitvi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije