SMRT

Umrl zvezdnik številnih uspešnic, družina objavila zadnje trenutke (VIDEO)

Objavljeno 30. april 2020 15.42 | Posodobljeno 30. april 2020 16.07 | Piše: P. K.

Do zadnjega dneva je ohranil vedrino ter zabaval zdravnike in zdravstveno osebje.

V 68. letu starosti je danes zjutraj umrl indijski igralec Rishi Kapoor. FOTO: Lucas Jackson, Reuters
V 68. letu starosti je danes zjutraj umrl indijski igralec Rishi Kapoor. Bollywoodski zvezdnik, ki je izhajal iz znane družine igralcev, producentov in režiserjev, si je številne oboževalce pridobil z vlogami romantičnih junakov. Preminil je po daljši bitki z rakom. »Naš dragi Rishi Kapoor je preminil danes po dveletnem boju z levkemijo,« je v izjavi za javnost zapisala njegova družina.

Rishi Kapoor se je rodil 4. septembra 1952. Na filmu je debitiral v 70. letih minulega stoletja v filmu Mera Naam Joker (Moje ime je Joker), ki ga je režiral njegov oče Raj Kapoor, ki je v filmu tudi sam zaigral. Za vlogo je prejel indijsko nagrado za najboljšega otroškega igralca.


Zaslovel je z vlogami romantičnih junakov. Med njegovimi največjimi uspešnicami sta romantična komedija Bobby iz leta 1973 in komedija Amar Akbar Anthony iz leta 1977. V poznejših letih se je kot vsestranski igralec izkazal tudi v drugačnih vlogah. Potem ko so mu leta 2018 odkrili raka, se je zdravil v New Yorku, a si je želel nadaljevati snemanje indijske različice hollywoodskega filma Pripravnik iz leta 2015. Ta mesec se je bil prisiljen vrniti se v bolnišnico. Tam je, kot navaja njegova družina, ohranil vedrino do zadnjega dneva ter zabaval zdravnike in zdravstveno osebje. Igralec je tudi njegov sin Ranbir Kapoor.
Deli s prijatelji