SLOVO

Umrl legendarni Sean Connery

Njegova kariera je trajala več desetletij, med drugim je osvojil tudi oskarja.
Fotografija: Sean Connery kot James Bond. FOTO: Imdb
Odpri galerijo
Sean Connery kot James Bond. FOTO: Imdb

Danes zjutraj je, kot je potrdila njegova družina, v spanju na svojem domu na Bahamih umrl škotski igralec Sean Connery, ki je med drugim v sedmih filmih upodobil najbolj znanega tajnega agenta njenega veličanstva Jamesa Bonda. Connery je konec avgusta dopolnil 90 let.

Connery, ki mu je britanska kraljica Elizabeta II. leta 2000 podelila naziv sir, je igral tudi v uspešnicah, kot so Ime rože, Lov za rdeči oktober, Indiana Jones in Nedotakljivi, za vlogo v katerem je leta 1988 dobil oskarja za najboljšo moško stransko vlogo. Svojo zbirko prestižnih filmskih nagrad je dopolnil še z dvema baftama in tremi zlatimi globusi.

A gledalcem je Connery najbolj ostal v spominu kot vešč in ženskarski vohun; v nedavni anketi, kjer je več kot 14.000 udeležencev izbiralo svojega najljubšega Jamesa Bonda, je Connery prejel največ glasov in premagal Daniela Craiga, Rogerja Moora in Pierca Brosnana. Prvi film o Bondu s Conneryjem v glavni vlogi je bil Dr. No (1962), sledili so Iz Rusije z ljubeznijo (1963), Goldfinger (1964), Thunderball (1965) in Živiš le dvakrat (1967). Čeprav se mu je vloga zdela plehka, se je kot 007 pojavil še v dveh filmih, leta 1971 v Diamanti so večni in leta 1983 v Nikoli ne reci nikoli znova.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije