ŽALOSTNO

Umrl legendarni pevec

Družina je sporočila, da ga bodo zaradi koronavirusa pokopali v ožjem družinskem krogu. 
Fotografija: Fotografija je simbolična FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična FOTO: Jure Eržen, Delo

Legenda ameriške kantri glasbe Kenny Rogers, ki je imel več kot šest desetletij dolgo kariero, je umrl v starosti 81 let, je v petek sporočila njegova družina.

»Rogers je umrl mirno na svojem domu zaradi naravnih vzrokov ob skrbi hospica in obkrožen s svojo družino,« so sporočili. Napovedali so, da zaradi razmer ob širjenju novega koronavirusa načrtujejo pogreb v ožjem družinskem krogu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trikratni dobitnik grammyja je bil na vrhu lestvic pop in kantri glasbe zlasti v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Znan je po vrsti uspešnic, med njimi so The Gambler, Lucille in Islands in the Stream.Leta 2018 je zaradi zdravja odpovedal zadnjih nekaj koncertov svoje poslovilne turneje.

Rodil se je v Teksasu, glasbeno kariero pa je začel v 50. letih prejšnjega stoletja. Ukvarjal se je z jazzom in drugimi glasbenimi žanri, ki jih je vnašal v svoj kantri stil.

Imel je 24 uspešnic na prvem mestu lestvic, šestkrat je prejel ameriško glasbeno nagrado za kantri glasbo in je član Dvorane slavnih kantri glasbe.

Kenny Rogers. FOTO: Eric Henderson, Reuters
Kenny Rogers. FOTO: Eric Henderson, Reuters


Njegove milozvočne balade in pogoste turneje kot tudi priljubljene božične pesmi so mu prinesle široko priljubljenost. Sodeloval je tudi s kantri pevko Dolly Parton ter igral v več filmih in televizijskih oddajah.

Bil je tudi poslovnež, ukvarjal se je predvsem z nepremičninami in restavracijami. Poročen je bil petkrat, rodilo se mu je pet otrok.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije