Ulica po Freddieju Mercuryju

Londončani so se poklonili glasbeni ikoni. Odprtja se je udeležila tudi pevčeva sestra.
Fotografija: Freddie Mercury je umrl 1991. FOTOGRAFIJI: Reuters
Odpri galerijo
Freddie Mercury je umrl 1991. FOTOGRAFIJI: Reuters

Slaba tri desetletja po smrti legendarnega pevca se je britanska prestolnica poklonila enemu svojih največjih glasbenikov. Ulica v predmestju Londona, kjer je frontmen zasedbe Queen preživel mladost, se namreč po novem imenuje Freddie Mercury Close.
 

Odraščal v Felthamu, umrl v Kensingtonu


Farroh Bulsara se je rodil leta 1946 na Zanzibarju, a je družina leta 1964 zaradi nemirov med tamkajšnjo revolucijo odromala v Veliko Britanijo, v londonski predel Feltham. Ulica, ki so jo poimenovali po zvezdniku, sicer ni bila dom družine Bulsara, ta je namreč živela na bližnji Aveniji Gladstone, kjer pa stoji okrogla modra plošča, ki označuje kraje zgodovinskega pomena.
...
...

Zvezdnik je velik del odraslega življenja, ki sta ga zaznamovala slava in denar, pa tudi razvrat, preživel v razkošnem predelu Kensington, v dvorcu, ki ga je v oporoki zapustil nekdanji zaročenki Mary Austin. Ta je nedavno prejela tudi mastno vsoto za film Bohemian Rhapsody, ki je pobral številne nagrade, tudi oskarja za glavno moški vlogo; Freddie je najboljši prijateljici, prvi, ki je izvedela za njegovo istospolno usmerjenost in pozneje tudi neozdravljivo bolezen, po smrti namenil velik del premoženja in polovico vseh prihodnjih glasbenih prihodkov.

Freddie Mercury Close je odprla tudi Kashmira Cooke, sestra pevca, ki je umrl za posledicami HIV in aidsa leta 1991. Preden je zaslovel, je delal na letališču Heathrow, preživljal se je tudi s prodajo oblačil na tržnici in drugimi priložnostnimi deli, Londončani pa vseskozi skrbno negujejo spomin na enega od svojih najslovitejših prebivalcev: v novem Hard Rock Hotelu so nedavno postavili na ogled klavir znamke Kirkwood, na katerem je v najstniških letih doma vadil in že takrat ustvarjal čudovito glasbo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije