KRALJEVE ZDRAHE

Tožbo proti bivšemu ljubimcu dobila, nekdanji kralj se lahko pritoži

Corinna zu Sayn-Wittgenstein je dobila tožbo proti Juanu Carlosu. Njegovi odvetniki so zadovoljni, kralj pa že ves čas trdi, da mu sploh ne bi smeli soditi.
Fotografija: Corinna je bila več let njegova ljubica. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Corinna je bila več let njegova ljubica. FOTO: Guliver/getty Images

Nekdanji španski kralj Juan Carlos, zoper katerega je nekdanja ljubica Corinna zu Sayn-Wittgenstein na londonsko sodišče vložila tožbo, ker da jo je nadlegoval, zalezoval in ji grozil, sodnik pa je odločil njej v prid, je dobil dovoljenje, da se na odločitev pritoži.

Juan Carlos namreč že ves čas trdi, da očitanega ni kriv, poleg tega vztraja, da mu sploh ne bi smeli soditi, pri čemer se sklicuje na imuniteto, ki da mu kot nekdanjemu kralju pripada. Ker se londonski sodnik s slednjim ni strinjal in je kljub temu izpeljal obravnavo ter odločil, da Corinni za vse psihične bolečine, ki ji jih je povzročil kralj, pripada odškodnina, so odvetniki 84-letnega kralja vložili prošnjo za pritožbo, dva od pritožbenih sodnikov pa sta jo odobrila. Razloge za svojo odločitev bosta sporočila naknadno. Tretji sodnik je prošnjo zavrnil, a je dovolj, da sta bila njegova kolega drugačnega mnenja.

Juan Carlos oziroma njegovi odvetniki bodo zdaj lahko vložili pritožbo na razsodbo ali morda celo zahtevali, da se razveljavi, če jim uspe dokazati, da kralju res pripada imuniteta. Sodnik, ki je v zadevi odločal prvič, je namreč dejal, da je ne bo upošteval na podlagi več dejstev, med njimi, ker Juan Carlos ni aktualni vladar, trenutni plemiški naziv je zgolj častni, poleg tega niti ne živi v gospodinjstvu trenutnega vladarja.

Pred dvema letoma je Juan Carlos namreč sredi drugega škandala, v katerega se je zapletel, zapustil Španijo in se preselil v Abu Dhabi, kjer živi še danes. V domovino se menda ne namerava vrniti, vsaj ne dolgoročno, pa tudi če bi se, mu kralj Felipe najverjetneje ne bi na stežaj odprl vrat kraljeve palače, saj se zadnja leta na vse pretege trudi, da bi se oddaljil od kontroverznega očeta ter družini in monarhiji povrnil ugled, ki ga je uživala nekoč. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas