Tom Cruise bo snemal na vesoljski postaji

Pri akcijski pustolovščini naj bi sodelovala Elon Musk in Nasa Film je v vesolju želel snemati že z Jamesom Cameronom
Fotografija: Tom Cruise se podaja v vesolje. FOTO: Paramount Pictures
Odpri galerijo
Tom Cruise se podaja v vesolje. FOTO: Paramount Pictures

Za svojo umetnost je pripravljen tvegati zlomljene kosti, udarnine, kri, še celo skoraj življenje. Tom Cruise namreč ni moški, ki bi delo prepuščal drugim, ampak se vratolomnih akcijskih podvigov pred kamerami najraje in najpogosteje loteva sam, tudi če so povezani z znatnim tveganjem. Že če na hitro preletimo hite franšize Misija nemogoče, ki je Cruisa ustoličila kot enega od največjih v akcijskem žanru, bomo videli, da se hollywoodski težkokategornik ne ustraši ničesar. Pri snemanju zadnjega iz franšize, Misija: Nemogoče − Izpad, je skakal z ene strehe na drugo in si zlomil gleženj (kar je, seveda, za nekaj časa ustavilo snemanje), prav nič narejeno pa je visel tudi iz helikopterja.

Premagal strah pred višino

Zvezdnik je adrenalinske podvige izvajal že 123 nadstropij visoko. FOTO: Paramount Pictures
Zvezdnik je adrenalinske podvige izvajal že 123 nadstropij visoko. FOTO: Paramount Pictures
Pri Misiji nemogoče 5 je med vzletom visel na strani letala. Misija nemogoče: Protokol duh pa je na preizkušnjo postavila njegov strah pred višino, kar je več kot uspešno prestal, saj je plezal po najmogočnejšem izmed nebotičnikov, sloviti dubajski Burj Kalifi, ter v 123. nadstropju izvajal kaskaderske točke. Kar je bilo grozno gledati že na filmu, kaj šele izvajati. A očitno se Cruise ničesar ne ustraši. Vsaj na tem planetu ne, ki je zanj postal premajhen. Za svoj naslednji projekt bo odletel kar v vesolje! »Pri Nasi smo zelo vznemirjeni ob misli na sodelovanje s Tomom Cruisom na naši vesoljski postaji. Potrebujemo tovrstne popularne medije, da z njihovo pomočjo navdušimo nove generacije inženirjev in znanstvenikov, ki bodo pomagali uresničevati Nasine ambiciozne vesoljske načrte,« je čivknil Jim Bridenstine, upravitelj pri ameriški vesoljski agenciji Nasa, in potrdil, da govorice, da naj bi Cruise svoj naslednji film snemal v vesolju, niso iz trte izvite.

Z Rusi se ni izšlo

Je vesoljska postaja zvezdnikovo naslednje snemalno prizorišče? FOTO: Twitter
Je vesoljska postaja zvezdnikovo naslednje snemalno prizorišče? FOTO: Twitter
Kakšna bo zgodba, kdo vse bo vpet in kateri studio si bo drznil na svoja pleča prevzeti tako velikopotezni načrt, še ni znano. Šlo pa naj bi za akcijsko pustolovščino, očitno umeščeno med zvezde, na trak pa bodo skoraj zagotovo ujete tudi rakete zasebnega vesoljskega podjetja SpaceX, katerega soustanovitelj je Elon Musk. Pri projektu naj bi Tom namreč združil moči tako z Naso kot z Muskom, ki je že večkrat sprožil svoje lovke v svet zabavne industrije (videli smo ga, denimo, v humoristični seriji Veliki pokovci in v stripovskem filmskem hitu Iron man 2). »To bo gotovo zabavno!« pa ni nič več kot Bridenstine o načrtovanem podvigu izdal Elon. Zgolj to, da se očitno nekaj bo dogajalo visoko nad nami.

Širjenje meja tudi onkraj našega planeta se morda zdi nekoliko pretirano in privlečeno za lase. A vendar ni prvič, da je Cruise v središču tako skrajnega projekta. Pred dvema letoma je oskarjevec James Cameron namreč povedal, da se je v preteklosti o nečem podobnem že pogovarjal z zvezdnikom. »S Tomom sva se že pred nekaj leti pogovarjala, da bi posneli film v vesolju. Imel sem že stike z nekaj ljudmi iz Rusije, s katerimi sem se leta 2000 dogovarjal za snemanje dokumentarca na vesoljski postaji, zato sem pomislil, da bi bilo tam super posneti tudi celovečerni film.« A čeprav iz te moke ni bilo kruha, tovrstni podvig za režiserja Cameronovega kalibra niti ne bi bil povsem neverjeten, saj je ne nazadnje že snemal dokumentarni film 11 kilometrov pod morsko gladino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije