PODARILI BODO MILIJONE

To so bogataši, ki so obljubili milijone za obnovo slavne katedrale

Po požaru zgodovinskih razsežnosti so se že javili donatorji.
Fotografija: Salma Hayek in njen mož François Pinault. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Salma Hayek in njen mož François Pinault. FOTO: Facebook

Po grozovitem požaru notredamske katedrale teče življenje v francoski prestolnici počasi naprej. Več francoskih pristojnih ministrov je že v torek na poziv premierja Edouarda Philippa razpravljalo o tem, kako bi obnovili gotsko katedralo, ki je bila v požaru delno uničena, danes pa bo temu posvečena tudi celotna seja vlade. Francoski predsednik Emmanuel Macron je v torek v nagovoru državljanom izrazil željo, da bi katedralo obnovili v petih letih. Sodržavljane je pozval k ukrepanju.

Po Macronovi obljubi pa so se našli že tudi prvi, ki so pripravljeni darovati, med njimi francoski milijarder François Pinault, nam morda bolj znan kot mož zvezdnice Salme Hayek, sicer pa predsednik družbe Artemis Group.

Po družini Pinault se je oglasil tudi tretji najbogatejši človek na svetu po zadnji Forbesovi lestvici, Bernard Arnault, ki je obljubil, da bo za obnovo katedrale daroval skoraj 200 milijonov evrov. Oglasil se je tudi francoski oljni gigant Total, ki je obljubil 100 milijonov evrov, družina Bettencourt Meyers, ki ima v lasti kozmetično podjetje L'Oreal, pa je prav tako obljubila 200 milijonov evrov. 

Za obnovo so po obljubah zbrali že več kot 800 milijonov evrov finančnih sredstev, države pa ponujajo predvsem pomoč strokovnjakov.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas