KRALJEVI

To je konec za Meghan Markle in princa Harryja: kralj Karel III. sprejel drastično odločitev

Izseliti ju hoče iz njunega doma v Veliki Britaniji.
Fotografija: Meghan Markle in princ Harry sta prekinila molk in potrdila, da ju je Charles izselil. FOTO: Press
Odpri galerijo
Meghan Markle in princ Harry sta prekinila molk in potrdila, da ju je Charles izselil. FOTO: Press

Princ Harry in Meghan Markle se bosta na prošnjo kralja Karla III., Harryjevega očeta, primorana izseliti iz svojega doma v Združenem kraljestvu, iz vile Frogmore Cottage v Windsorju, in ga prepustiti princu Andrewu, poročajo tuji mediji. Navedbe so potrdili tudi iz njune fundacije Archewell: »Lahko potrdimo, da sta bila vojvoda in vojvodinja Susseška pozvana, naj zapustita svojo rezidenco v Frogmore Cottage.«

Princ Harry in Meghan sta hišo Frogmore Cottage prejela za poročno darilo od zdaj pokojne kraljice Elizabete II.

Novica, da mora par zapustiti vilo, je mnoge presenetila. Eden od poznavalcev kraljeve družine je za medije ocenil, da poteza kralja pomeni konec bivanja Harryja in Meghan v kraljestvu.

Medtem ko se kraljevi brat, princ Andrew, ki se je znašel v finančni in psihični stiski, potem ko je prišlo na dan, da naj bi spolno napadel tožilko Virginio Giuffre, menda upira, da bi se preselil iz svoje kraljeve lože v Windsorju v Frogmore Cottage, pa je mladi par nemočen, da bi preprečil izselitev.

Biograf in raziskovalni novinar Tom Baur meni, da se Andrewu ne godi krivica, temveč da gre za sebičneža, čigar vedenje ogroža ugled kralja Karla III. in njegovo kronanje. »Najboljša poteza kralja bi bila, da Andrewa nažene iz ogromne kraljeve palače v skromnejše bivališče in ga prepriča, da bi bilo tako najbolje. Vse ostalo bi bilo zanj samouničujoče. A ne le zanj, ampak tudi za njegovi hčerki,« pravi Baur.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije