RAK

Šteti so mu dnevi: zvezdnik Prijateljev na invalidskem vozičku (VIDEO)

Odkrili so ga leta 2018, nato je hitro napredoval.
Fotografija: James Michael Tyler je kot Gunther v seriji prijatelji nastopal vseh deset sezon. FOTO: Nbc, Getty Images
Odpri galerijo
James Michael Tyler je kot Gunther v seriji prijatelji nastopal vseh deset sezon. FOTO: Nbc, Getty Images

Zaslovel je z vlogo v eni najbolj znanih humorističnih serij vseh časov, a ko so se igralci iz Prijateljev pred časom ponovno sestali, ga ni bilo med njimi. James Michael Tyler (59) je v seriji igral Guntherja, lastnika lokala, kjer so se prijatelji najpogosteje zadrževali in ki je bil brezupno zaljubljen v Rachel, ki jo je upodabljala Jennifer Aniston. Danes se Tyler bori za življenje.

Septembra 2018 so mu diagnosticirali četrti stadij raka na prostati. Rak se je med pandemijo koronavirusa, ker je zamudil pregled pri zdravniku, razširil še na kosti, igralec je zato prikovan na invalidski voziček, saj ne more več hoditi. Zdravniki so bili na začetku optimistični, a se je rak izkazal za zelo agresivnega. Zaradi kemoterapije se ni mogel osebno udeležiti ponovnega druženja, ki so ga prejšnji mesec predvajali na HBO.

»Z diagnozo se spopadam že skoraj tri leta, je v četrtem stadiju, poznem 4četrtem stadiju. Na koncu me bo verjetno dobil,« se je igralec že nekako sprijaznil s svojo usodo. »Zamudil sem pregled pri zdravniku, kar ni bilo dobro, zato se je rak odločil, da bo mutiral v času pandemije, in je zato napredoval,« je še dodal. Obžaluje, da ni odšel prej na rutinski pregled, med katerim so nato odkrili, da je bolezen že zelo napredovala, zato vse moške poziva, naj ne izpuščajo pregledov pri zdravniku. Ne želi si, da bi morali prestajati, kar prestaja sam.

Najprej so ga zdravili s hormonsko terapijo, ki pa je delovala le približno leto dni, dokler se rak ni razširil na kosti in hrbtenico.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas