PREMOŽENJE

Ste mislili, da je Elizabeta II. najbogatejša iz družin modre krvi? Sploh ne!

Princ Liechtensteina ima 4,4 milijarde premoženja. Elizabeta II. komaj četrta najbogatejša vladarica.
Fotografija: Liechtensteinski princ Hans-Adam II. z ženo Marie-Aglae FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Liechtensteinski princ Hans-Adam II. z ženo Marie-Aglae FOTO: Guliver/getty Images

Vsako leto različni mediji pregledajo premoženje kraljevih družin po Evropi in svetu ter sestavijo seznam najbolj premožnih. Letos se je na sam vrh povzpela kraljevina Liechtenstein, saj premoženje 74-letnega princa Hansa-Adama II. ocenjujejo na 4,4 milijarde evrov.

Na drugem mestu se je znašla kraljeva luksemburška družina, veliki vojvoda Henri naj bi imel premoženje, ki ga ocenjujejo na 3,55 milijarde evrov. Daleč zadaj je na tretjem mestu monaški princ Albert II. z 887,5 milijona evrov premoženja, britanska kraljica Elizabeta II., sicer verjetno ena najbolj znanih vladaric na svetu, zaseda šele četrto mesto.


Koliko natanko je vredno njeno premoženje, pa presenetljivo ni znano. Ocenjujejo ga na nekje med 443,7 in 532,5 milijona evrov. Nizozemski kralj Willem-Alexander je pristal na petem mestu s približno 200 milijoni evrov, za njim na lestvici najpremožnejših evropskih kraljevih družin pa so se znašli (v tem vrstnem redu) švedska, danska, norveška, španska in na zadnjem desetem mestu belgijska.

Kralj Philippe, ki ima »le« 12,4 milijona evrov premoženja, je najbolj reven evropski vladar.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije