Stare uspešnice obujajo v virtualnem svetu

Za malce smeha pripravljajo branje pilotne epizode. Kapitan Picard oboževalcem prebira Shakespearove sonete.
Fotografija: Šest let se je predvajala humoristična nanizanka Varuška.
Odpri galerijo
Šest let se je predvajala humoristična nanizanka Varuška.

Se spomnite nadvse barvite varuške Fran nadležnega in piskajočega glasu, ki se, ko ostane brez službe in fanta, debelo naličena, v oprijetem krilcu in natupiranih las pojavi pred vrati broadwayskega producenta Maxwella Sheffielda, sicer šarmantnega vdovca s tremi otroki, za katere začne skrbeti? Ob tem pa med njo in njenim novim delodajalcem vse bolj narašča seksualna privlačnost? No, tudi če vam je humoristična nanizanka Varuška, ki je v 90. letih v številna gospodinjstva vnašala obilo smeha, nekoliko spolzela iz spomina, brez skrbi. Igralska zasedba se vrača, in to s pilotnim delom iz leta 1993.
Televizijske in filmske produkcije so se ustavile. A Varuška bo spet oživela. Čeprav precej drugače in (vsaj zaenkrat) ob le enkratni priložnosti. »Najboljše zdravilo je smeh. Zato sva s Petrom Marcom Jacobsonom, soustvarjalcem serije, pomislila, da bi bilo v teh težkih časih odlično, če bi se spet zbrala igralska zasedba in virtualno priredila branje pilotnega dela. Oboževalcem serije in vsem, ki jim v tem obdobju izolacije manjka malce smeha in veselja, bi prav prišlo nekaj, kar bi jim dvignilo razpoloženje,« je naznanila Fran Dreshner, soustvarjalka serije in njena glavna junakinja.
Igralci Varuške pripravljajo videobranje pilotnega dela.
Igralci Varuške pripravljajo videobranje pilotnega dela.

En sonet na dan

V ponedeljek, 6. aprila, bo nekdanja zasedba Varuške spet stopila skupaj. Seveda družbeno odgovorno prek videokonference, ki jo bodo prenašali prek youtuba. V posebni izdaji recikliranja pilotne epizode bodo z branjem scenarija poskušali vsaj nekoliko razvedriti trenutno globalno atmosfero osrednja junakinja Fran, njena simpatija in delodajalec Max Scheffield (Charles Shaughnessy) ter njegovi otroci (zdaj že odrasli igralci Madeline Zima, Benjamin Salisbury in Nicholle Tom), ob teh pa še Daniel Davis, ki je igral butlerja, Lauren Lane, ki je glas in stas v seriji posodila Maxovi poslovni družabnici CC Babcock, ki pa si je želela več od le poslovnega odnosa, Franina televizijska najboljša prijateljica Val v podobi Rachel Chagall in njena gospodovalna mama Sylvia v podobi Renee Taylor. V videobranje se bo vključilo še nekaj gostujočih igralcev.
Igralska ekipa nekdanje zabavne serije, ki se ji je kritiška srenja priklonila z 12 emmyjevskimi nominacijami, pa ni edina, ki poskuša s pomočjo družabnih omrežij in spletnih portalov, ki so v tem času postali verjetno najpomembnejša bergla ohranjanja socialnih stikov v samoizolaciji, ljudem krajšati čas in dvigovati razpoloženje. Ponovno snidenje sta prek youtuba s svetom delila John Krasinski in Steve Carell, kot nalašč ob nedavni 15-letnici humoristične nanizanke Pisarna (The Office), s katero sta se proslavila. »Ko sem dobil vlogo, sem bil 23 let star natakar. Po koncu snemanja pilota sem šel takoj spet v strežbo, prepričan sem bil, da iz tega ne bo nič. Mislim, da smo vsi menili, da bo Pisarna ostala pri pilotu,« je v spomine zajadral Krasinski, ki s Carellom še zdaj skoraj ne moreta verjeti, da so posneli kar 201 epizodo, serija pa je odnesla kup nagrad.


Patricka Stewarta večina pozna kot profesorja Xavierja iz znanstvenofantastične filmske franšize Možje X. In, seveda, kot poveljnika vesoljske ladje Picarda iz Zvezdnih stez. A njegove igralske korenine segajo na gledališke deske, in tja se je vrnil v teh dneh samote. K prebiranju Shakespearovih sonetov. Po njegovo: en sonet na dan odžene samoto stran. Zadal si je namreč, da z več desettisoči sledilci na instagramu vsak dan deli prebiranje enega izmed sonetov velikega angleškega dramatika. Svoje urice poezije popestri z video- in fotoodlomki svoje zasebnosti in minulih televizijskih in filmskih projektov. 
John Krasinski in Steve Carell sta 15-letnico Pisarne praznovala skupaj in hkrati narazen.
John Krasinski in Steve Carell sta 15-letnico Pisarne praznovala skupaj in hkrati narazen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije