NA RESPIRATORJU

Spregovoril kardiolog, ki je operiral legendarnega Kića

Objavljeno 15. avgust 2020 07.20 | Posodobljeno 15. avgust 2020 08.01 | Piše: P. Pa.

Pravi, da ni v komi, da je buden in pri zavesti ter da njegovo življenje ni ogroženo.

Kićo Slabinac. FOTO: Vesmin Kajtazovič
Kardiolog, ki je operiral legendarnega Kića Slabinca je za 24sata spregovoril o tem, kako resno je njegovo stanje, in demantiral nekatere informacije, ki so se v petek zvečer pojavile v javnosti. Razkril je, da je imel zelo resno koronarno bolezen, zaradi katere so se mu mašile krvne žile, prognoza pa je bila slaba. Bil je operiran, njegovo srce pa je za zdaj v dobrem stanju. Zapletlo se je pri celjenju kosti, zaradi česar je Kićo tudi pristal na respiratorju.

Kardiolog je povedal, da je do težav prišlo tudi zaradi Kićeve prekomerne teže, ki naj bi bila kriva, da se njegova rana ne celi tako, kot bi se morala. Razkril je še, da so Kiću pri kašljanju popokale žile, zato so jih skušali znova spojiti na prsne kosti, a to ni bilo mogoče.

»Kićo ni v komi, kot je bilo slišati po nekaterih informacijah. Dobiva terapijo in je na respiratorju, da bi se spočil in da bi se njegova prsna kost zacelila.« Kićo je buden, prejema zdravila in je pod stalnim nadzorom na intenzivni negi. Dodal je še, da njegovo življenje ni ogroženo. Če ne bi prišlo do komplikacij, bi že lahko bil doma.
 
Deli s prijatelji