POLITIČNI ŠKANDAL

Slavna pripravnica bo posnela serijo o sebi

Ameriška kriminalna zgodba tokrat s političnim škandalom. Producentka bo kar glavna junakinja Monica Lewinsky.
Fotografija: Afera bo doživela televizijsko uprizoritev. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Afera bo doživela televizijsko uprizoritev. FOTO: Reuters

Ameriška kriminalna zgodba je požela veliko uspeha s sodnim procesom O. J. Simpsona in umorom Giannija Versaceja, ustvarjalci franšize pa se zdaj spogledujejo z afero 20. stoletja: na male zaslone namreč prihaja politični škandal brez primere, ki sta ga zakuhala predsednik Bill Clinton in pripravnica Monica Lewinsky.


Snemanje naj bi se začelo prihodnje leto, a verjetno je najzanimivejši podatek ta, da naj bi se v vlogi producentke znašla glavna junakinja, Lewinskyjeva. In to na željo izvršnega producenta Ryana Murphyja, ki je prepričan, da bo le tako zgodba dobila povsem pristno in otipljivo podobo, v ekipi pa sta še Jemima Khan in Henrietta Conrad, ki sta pred časom ustvarili dokumentarno serijo The Clinton Affair.

Stolček je obdržal

Spomnimo, bilo je leta 1995, ko je izbruhnil politični škandal, ki bi skorajda odnesel Clintona, a je predsednik preživel ustavno obtožbo – mimogrede, tako bo tudi naslov nove serije (Impeachment). Kljub pestremu dogajanju in številnim zapletom na političnem prizorišču, da ne govorimo o viharjih v zasebnih prostorih zakoncev Clinton, se je v spomin vseh verjetno najbolj vtisnila zloglasna modra obleka praktikantke, zamazana s predsednikovo spermo in zato tudi pomembno dokazno gradivo.
Lewinskyjeva se je pozneje umaknila v zasebnost in zavila v medijski molk; sklenila je obrniti nov list v življenju, zato se je večkrat preselila in se nazadnje ustalila v mirnejši britanski prestolnici, kjer je tudi dokončala študij in opravila magisterij. Uveljavila se je kot strokovnjakinja za komunikacijo, nekatere revije so hvaležno objavljale njene kolumne, zavrnila pa je vse ponudbe za intervjuje, čeprav so ji v zameno za izpoved ponujali milijonske zneske.

Monica Lewinsky se je po škandalu umaknila v zasebnost. FOTO: Reuters
Monica Lewinsky se je po škandalu umaknila v zasebnost. FOTO: Reuters
Pozneje je velikokrat razodela, da ji je afera oblatila ugled in zelo otežila iskanje zaposlitve, zadnja leta, ob razmahu gibanja Jaz tudi, pa je znova spregovorila tudi o svoji izkušnji v Beli hiši: ocenila je, da je bila takrat tudi sama žrtev zlorabe, saj si tako vplivnega moškega ne bi upala zavrniti in v tako šibkem položaju ni imela druge možnosti, kakor da se vda zapeljevanju.


Kdo bo upodobil predsednika, še ni znano, tako se tudi še ne ve, kdo bo nekdanja prva dama Hillary; Lewinskyjeva bo Beanie Feldstein. Sarah Paulson, ki je nastopila kot tožilka v seriji o Simpsonu, pa bo njena zaupnica Linda Tripp. Scenarij za televizijsko serijo bo spisala Sara Burgess po knjižni uspešnici Jeffreyja Toobina iz leta 1999, premiero pa naj bi serija pri mreži FX doživela septembra 2020, le dva meseca pred ameriškimi predsedniškimi volitvami, zato se ustvarjalci že spopadajo s kritikami, da bi utegnili vplivati na javno mnenje in s tem na izid.

Kdo bo upodobil prvo damo in predsednika, ni znano. FOTO: Reuters
Kdo bo upodobil prvo damo in predsednika, ni znano. FOTO: Reuters

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas