NAD OČETA

Slavna Britney Spears še vedno v stiski, kaj ji pomaga ves ta denar?!

Pevka je očeta obtožila zlorabe in obsedenega nadzora. Jamie Spears z zahtevkom, da sodišče preišče obtožbe.
Fotografija: Na sodišču je spet izgubila. FOTO: Eduardo Munoz, Reuters
Odpri galerijo
Na sodišču je spet izgubila. FOTO: Eduardo Munoz, Reuters

Pred komaj enim tednom je Britney Spears s svojo ganljivo izpovedjo sodišču, da je (sodno) določeno skrbništvo njenega očeta Jamieja Spearsa še najbolj podobno suženjstvu, v katerem počasi notranje umira že več kot desetletje, pretresla svet in polnila naslovnice.
Jamie Spears od sodišča zahteva, da preišče obtožbe, ki jih je izrekla njegova hči. FOTO: Chris Farina Corbis, Getty Images
Jamie Spears od sodišča zahteva, da preišče obtožbe, ki jih je izrekla njegova hči. FOTO: Chris Farina Corbis, Getty Images

»Želim si, da se to konča. Svoje življenje želim nazaj,« se je prek videoklica roteče obrnila na sodnico, pred sodiščem pa so ji podporo izkazovali oboževalci in podporniki ter podobno pozivali, naj se Britney vendar osvobodi. A je sodnica Brenda Penny zvezdničino prošnjo vnovič zavrnila.
 

Zahteva preiskavo


Pevkine osebne in poslovne zadeve že 13 let nadzoruje njen oče in tako bo tudi ostalo. Tako je zdaj odločilo losangeleško sodišče, čeprav sodničina odločitev ni slonela na Britneyjini nedavni izpovedi, da jo je očeta strah, da jo sili v nastopanje, tudi ko ne želi, ter ji celo prepoveduje vnovično poroko in otroke. Odločitev je odgovor na zahtevek zvezdničinega odvetnika iz lanskega novembra, naj se Jamieja izloči iz skrbništva, to pa naj v celoti prevzame sklad Bessimer.

Za upoštevanje pevkine izpovedi bo moral njen odvetnik vložiti nov zahtevek, za katerega se pričakuje, da bo prišel do sodnih mlinov že v prihodnjih dneh. To pa ne bo edini postopek z imenom Spears, ki ga bo sodišče mlelo. Ob Britneyjine obtožbe zlorabe in že skoraj suženjstva se je namreč obregnil njen oče in na sodišče vložil zahtevek, da se te težke obtožbe, ki jih seveda vse zanika, preišče.

Jamie je sodišču že večkrat zatrdil, da vse, kar počne, počne v hčerino dobro. Zato naj bi ga njene obtožbe močno zabolele in želi, da se ga opere tudi v sodni dvorani. »Lahko se izkaže, da so resnične, v tem primeru bo sodišče moralo ukrepati. Če pa se izkažejo za neresnične, lahko skrbništvo ostane. Bilo bi nesprejemljivo, če se sodišče ali skrbniki ne bi odzvali na Britneyjino pričevanje,« so dejali Jamiejevi odvetniki, slednji pa je že uperil prst proti Jodi Montgomery, licencirani skrbnici, ki je pred dvema letoma začela sprejemati odločitve, povezane s pevkinim zdravjem.


»Marsikaj ni bilo v skladu z mojimi željami in tem, za kar sem menil, da bi bilo za Britney najboljše,« je zatrdil in dodal, da je bil večkrat zaskrbljen nad upravljanjem in oskrbo hčerke. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije