HUDE OBTOŽBE

Simpatični starček obtožen nadlegovanja

Oh Yeong-su naj bi se ženske neprimerno dotikal. Igralec obtožbe zavrača, a priznava, da jo je prijel za roko.
Fotografija: Vloga prikupnega senilnega starčka v srhljivki Squid game mu je prinesla zlati globus.
Odpri galerijo
Vloga prikupnega senilnega starčka v srhljivki Squid game mu je prinesla zlati globus.

Južnokorejski zvezdnik Oh Yeong-su je v megauspešni seriji Squid game precej primerno upodobil »igralca številka 1«, saj se je z vlogo vpisal v zgodovino sedme umetnosti kot prvi južnokorejski zvezdnik, ovenčan z zlatim globusom. A če je leto začel z vzkliki hvale na prestižni filmski podelitvi, ga bo sklenil v precej bolj temačnem vzdušju. Obtožen je bil namreč spolnega nadlegovanja. 78-letni igralec to sicer odločno zanika, vseeno pa je korejsko ministrstvo za kulturo v luči težkih obtožb iz etra že umaknilo enega svojih oglasov, v katerem nastopa Oh, umaknili so ga tudi z državnih kanalov na youtubu in z drugih uradnih spletnih strani, za piko na i pa je izgubil še vlogo v eni od prihajajočih korejskih gledaliških predstav.

Črni madež

Že decembra lani, ko se je Oha omenjalo zgolj v povezavi z njegovo izjemno igro, je v Južni Koreji prvič počilo. Tedaj je namreč glas proti njemu vzdignila anonimna ženska, trdeč, da se je je ostareli igralec leta 2017 neprimerno dotikal. Oblasti so primer sicer nekaj mesecev pozneje, bilo je aprila, zaključile in zaprle, a so ga zdaj na željo žrtve vnovič odprle.

Južnokorejska serija se bo vrnila tudi z drugo sezono. FOTOGRAFIJI: Netflix
Južnokorejska serija se bo vrnila tudi z drugo sezono. FOTOGRAFIJI: Netflix
Med zaslišanjem se je igralec, ki so ga že izpustili na prostost, izrekel za nedolžnega. A črn madež – in vložena obtožnica – je ostal, zato je zvezdnik kar v kamere korejske televizije JTBC poskušal razložiti, od kod tako nezaslišane obtožbe. »Vse, kar sem storil, je bilo, da sem jo prijel za roko, ko sem ji pomagal na potki okoli jezera. Pozneje sem se ji opravičil, saj je obljubila, da ne bo zganjala panike. A to ne pomeni, da priznavam krivdo.«

Oh se je leta 1944 rodil v Kaesongu, ki je danes del Severne Koreje, a ko se je meja premaknila na 38. vzporednik, so se z družino preselili na jug. V svet igre je vstopil pri svojih 23 letih in večino kariere preživel na gledaliških deskah. Nastopil naj bi v več kot 200 predstavah. A svoj veliki mednarodni preboj je doživel predlani, ko je v Netflixovi psihološki srhljivki upodobil najstarejšega udeleženca iger na življenje in smrt. Vloga starčka, ki se je občinstvu sredi mlak krvi in brutalnih smrti neizmerno prikupil, mu je prinesla zlati globus za stransko vlogo in nominacijo za emmyja.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas