ŽALOSTNO

Severina v bolečini in žalosti: Pretepel jo je soprog, ležala je v mlaki krvi

Objavljeno 17. junij 2019 10.22 | Posodobljeno 17. junij 2019 11.06 | Piše: N. Č.

Sodeluje v kampanji za žrtve družinskega nasilja.

FOTO: Facebook
Hrvaška pevka Severina Kojić se je, kot kaže, odločila, da ne bo le zabavala ljudi na svojih koncertih, temveč da bo spregovorila tudi o temnih plateh svojega življenja. Po pisanju hrvaških medijev je izjavila, da je težko biti zlorabljen in hkrati peti in da se ta agonija pri njej vleče že šest let, torej od vse od borbe za skrbništvo nad sinom.

SOS-telefon za ženske in otroke, žrtve nasilja v Sloveniji: 080 1155, vsak delavnik od 12.00 do 22.00 in vsak dan od 18.00 do 22.00.

Pred dnevi je nastopila na koncertu za žrtve družinskega nasilja. Severina je bila nad njimi navdušena, kajti čeprav so veliko pretrpele, so zmogle skupaj z njo peti. Veliko ji tudi pomeni, kot je dejala, da so jo v kampanji podprle znane Hrvatice, ki vedo, da je tudi sama žrtev družinskega nasilja.


»To je Edina Dedić, mama, ki je skupaj z otroki doživela pekel fizičnega nasilja. Svojo zgodbo sama prenaša naprej in o njej si več lahko preberete v medijih. Je levinja, ki še naprej verjame v pravico in se bori. To so ženske, ki so med nami: Vlatka S. (21): ugrabil in pretepel jo je nekdanji soprog (Zagreb, 2018). Marinka M. (37): mož jo je pred tremi otroki surovo pretepel (Medžimurje, 2015). Lucija N. (52): pretepel jo je mož in je vso noč ležala v mlaki krvi (Šibenik 2014). Iva Ž. (22): pred otrokom jo je mož napadel z nožem (Šibenik 2009).« To so le nekatere žrtve, ki jih je Severina sinoči omenila na instagramu in dodala, da jih »nekaj tudi ni več med nami«.
Deli s prijatelji