Seleni Gomez so ukradli njeno podobo

Zvezdnico je razburila igra, v kateri igralci preoblačijo njenega avatarja. Podobno tožbo Lindsay Lohan je sodišče pred leti ovrglo.
Fotografija: Da je podoba iz igrice kopija Selene, ni težko uganiti. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Da je podoba iz igrice kopija Selene, ni težko uganiti. FOTO: Facebook

Lahko bi si štela v čast, a 27-letni pevki in igralki Seleni Gomez se dejstvo, da je uvrščena v jagodni izbor zvezdnikov, ki nastopajo v aplikaciji The Clothes Forever Styling Game, ni zdelo prav nič laskavo. Še več, to, da so avtorji igre za pametne telefone ob boku Kardashianovih, Adele, Beyonce in še nekaterih drugih zvezdnic ponudili igralcem za oblačenje tudi njenega avatarja, jo je tako razkurilo, da je nadnje poslala četico odvetnikov.
Nedavno si je kupila vilo za 4,95 milijona evrov. FOTO: Instagram
Nedavno si je kupila vilo za 4,95 milijona evrov. FOTO: Instagram

Ti so Selenino uvrstitev v igro, v kateri igralec po svoje oblači znane obraze, oklicali za »obsojanja vredno« in »grobo kršitev« zvezdničinih avtorskih pravic ter zahtevali sodno obravnavo. Če bo sodišče na njeni strani, bo mlada milijonarka najverjetneje bogatejša za še dodaten zajeten kup zelencev. Pravni dokumenti proti ustvarjalcem igre Clothes Forever navajajo, da Selena prejema »milijone dolarjev« za uporabo imena ali videza, medtem ko ji sponzorji za objave na družabnih medijih plačujejo po 800.000 dolarjev (malce manj kot 740.000 evrov) na objavo.

Da je avatar resnično posnetek Selene, njeni pravniki dokazujejo ob primerjavi s fotografijo zvezdnice, ki je bila objavljena v kanadski reviji Flare leta 2015. Navajajo tudi, da bi igra Clothes Forever lahko škodila Seleninemu ugledu in da ji lahko oteži njene lastne poslovne aktivnosti na modnem področju. S podobno tožbo je pred leti nastopila na sodišču igralka Lindsay Lohan, a je sodnik odločil, da je igra zgolj »satiričen izraz sloga, videza in osebnosti sodobne mlade ženske, ki se odpravlja na plažo«.
 

Luksuzna vila


Zvezdnica trenutno razen omenjene tožbe, vsaj na kariernem in poslovnem področju, nima veliko razlogov za pritoževanje. Še pred začetkom epidemije je januarja 2020 izdala album Rare, na katerem je med drugim uspešni singel Lose You to Love Me, ki je vrhove glasbenih lestvic začel osvajati že lansko jesen. Albumu je sledila istoimenska linija kozmetike. Ob razmahu epidemije v Ameriki je ta mesec izdala še prestižno verzijo, Rare Deluxe, prodajo pa začinila z obljubo, da bo od vsakega prodanega albuma en dolar (92 centov) namenila v svoj na novo ustanovljeni fond Plus 1 covid-19 Relief Fund, namenjen pomoči sodelavcem iz glasbene industrije, ki jih je prizadela epidemija covida-19.
Navdih za pesmi na albumu Rare, ki ga je izdala pred nekaj meseci, je bil njen razhod z Justinom Bieberjem.
Navdih za pesmi na albumu Rare, ki ga je izdala pred nekaj meseci, je bil njen razhod z Justinom Bieberjem.

Da bo v trenutnih razmerah lažje ustvarjala, si je za 4,95 milijona evrov kupila razkošno posestvo v soseski Encino v Los Angelesu, ki je bilo nekoč last Toma Pettyja. Luksuzna vila ima pet spalnic in deset kopalnic ter zasebni studio, v katerem bo lahko Selena, tudi če bo morala biti zaprta doma, nemoteno snemala nove pesmi. Ne manjkajo niti telovadnica, v kateri bo lahko skrbela, da bo njena postava primerno izklesana, soba za masažo in vinska klet, v katero bo lahko spravljala zaloge žlahtne kapljice za morebitne osamljene večere.
 

Še joka za Bieberjem


Medtem ko slava ne poneha, denar pa se skorajda sam od sebe kopiči na njenem računu, zvezdnica glede zasebnega življenja ni v najbolj rožnatem obdobju. Njen bivši fant Justin Bieber je po letih govoric o poroki konec septembra lani še z uradno slovesnostjo potrdil zakon z manekenko Hailey Baldwin. Selena po tem, ko sta se z Bieberjem razšla, še ni imela nobene resne zveze. Njeno iskanje pravega menda opisuje pesem Boyfriend, ki jo je izdala na albumu Rare Delux. V njej prepeva, da si želi fanta, a da njeno ljubezensko življenje vedno zaide v slepo ulico, saj so tisti, za katere se ogreje, vedno napačni. Zanimivo pa je, da je pesem z enakim naslovom leta 2012 izdal tudi Bieber.
Na kariernem in finančnem področju gre pevki trenutno odlično. FOTO: Guliver/Cover Images
Na kariernem in finančnem področju gre pevki trenutno odlično. FOTO: Guliver/Cover Images

Pevka je poudarila, da jo je napisala pred izbruhom novega koronavirusa in da je jasno, da v trenutnih okoliščinah imeti fanta ni na vrhu njenih prioritet. Govori pa se, da je razlog za njeno neuspešno ljubezensko življenje to, da še vedno ni prebolela Justina. Olja na ogenj govoricam je prililo njeno priznanje v začetku letošnjega leta, da po Bieberju, s katerim sta se razšla pred dvema letoma, ni imela nobenega fanta. Album Rare je pravzaprav nastal kot odziv na njun boleči razhod leta 2018. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije