NOVA TERAPIJA

Schumija zdravijo z matičnimi celicami

Za eksperimentalno terapijo naj bi se odločila družina. Sloviti dirkač formule 1 že tretjič letos v Parizu.
Fotografija: Oboževalci upajo, da bo dokumentarni film razodel tudi kakšno podrobnost o zdravju Michaela Schumacherja. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Oboževalci upajo, da bo dokumentarni film razodel tudi kakšno podrobnost o zdravju Michaela Schumacherja. FOTO: Reuters

PARIZ – Vse od hude poškodbe glave med smučanjem v francoskem Meribelu konec leta 2013 o življenju Michaela Schumacherja lahko le ugibamo. Družina o zdravstvenem stanju slovitega dirkača formule 1 molči, nikoli niso niti uradno potrdili, ali se je Schumi prebudil iz umetne kome. Do novic pa se je dokopal francoski časnik Le Parisien, ki poroča, da naj bi se Nemec zdravil v ugledni pariški kliniki Georges Pompidou.

Iz razkošnega doma ob Ženevskem jezeru naj bi ga strogo varovanega, v spremstvu številnega zdravniškega osebja in prekritega s posebnimi prevlekami ter priključenega na aparature prepeljali na eksperimentalno zdravljenje z matičnimi celicami. Nad zdravstvenim stanjem 50-letnika menda bdijo na oddelku za srčno-žilno kirurgijo, za nekdanjega voznika formule 1 naj bi skrbel predstojnik oddelka in vrhunski francoski kirurg Philippe Menasche.


V bolnišnici zaradi varovanja osebnih podatkov pacientov molčijo, tako niso niti potrdili, ali je Schumi resnično v njihovi oskrbi, a kot se je neuradno razvedelo, naj bi terapijo s koktajlom matičnih celic, ki bi lahko sprožile protivnetno delovanje v vsem telesu, začel včeraj, danes pa naj bi se že vrnil domov v Ženevo. Schumacher naj bi letos, prav tako v Parizu, opravil že dve takšni terapiji.

Michael Schumacher je prvi naslov prvaka formule 1, in sicer z Benettonom, osvojil leta 1994 in ga uspešno branil 1995., na prestol pa se je med letoma 2000 in 2004 zavihtel še petkrat s Ferrarijevo ekipo. Upokojil se je leta 2012, leto dni pozneje pa doživel nesrečo med smučanjem; če ne bi nosil čelade, bi umrl, so pojasnili zdravniki. Od takrat so informacije o njegovem zdravju nadvse skope, še vedno zvesti oboževalci slovitega dirkača pa upajo, da bo družina razodela kakšno podrobnost v novem dokumentarnem filmu, ki naj bi bil na sporedu decembra. Nekaj več je o svojem nekdanjem varovancu pri Ferrariju julija letos zaupal Jean Todt, ki je povedal, da Schumi napreduje, a da se sporazumeva s težavo. Iz svojega razkošnega domovanja pa da še vedno spremlja dirke formule 1. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije