TRAGIČNO

Samomor storila še ena korejska zvezdnica

Breme slave je bilo pretežko za 28-letno Goo Hara. Oktobra so spletni komentarji pokopali 25-letno Sulli.
Fotografija: Goo Hari je v karieri vse teklo kot po maslu, a nasmeh je bil le fasada. FOTO: instagram
Odpri galerijo
Goo Hari je v karieri vse teklo kot po maslu, a nasmeh je bil le fasada. FOTO: instagram

Predstavniki tako imenovanega K-popa (korejskega popa) postajajo globalni zvezdniki, a nekateri mladi pevci in pevke ne prenesejo takšnega bremena. Od njih pričakujejo brezhibno vedenje in zloščeno podobo, drugače hitro postanejo tarče neokusnih in žaljivih komentarjev na spletu.

Sulli je za korejski okus pokazala preveč kože. FOTO: instagram
Sulli je za korejski okus pokazala preveč kože. FOTO: instagram
Petindvajsetletno Sulli je zasul plaz kritik, ker so se ji skozi oblačila večkrat videle bradavičke. Pevko so 14. oktobra našli mrtvo, najverjetneje je sama končala svoje mlado življenje. V isto globoko brezno je padla njena stanovska kolegica in prijateljica Goo Hara, ki je že maja poskušala storiti samomor. »Lahko noč,« se je poslovila od sledilcev na instagramu. Tedaj so jo rešili, saj jo je pravočasno našel njen menedžer, v nedeljo zgodaj zjutraj pa je policija na njen dom prišla prepozno. Okoliščine smrti 28-letnice še preiskujejo, a domnevajo, da je šlo za samomor.

Goo je zaslovela kot članica skupine Kara, pred štirimi leti pa je zakorakala na samostojno glasbeno pot, odpirala se ji je svetla prihodnost. A če je korejski zvezdnici v glasbi vse teklo kot po maslu – pred dnevi se je vrnila z uspešne turneje po Japonski –, so njeno zasebno življenje zaznamovale težave.

»Lahko noč,« je zapisala Goo, preden si je maja poskušala vzeti življenje. FOTO: instagram
»Lahko noč,« je zapisala Goo, preden si je maja poskušala vzeti življenje. FOTO: instagram
Z nekdanjim fantom Choi Jong Bumom sta se zapletla v grdo obračunavanje na sodišču. Ko je njuna romanca odcvetela, naj bi Choi namreč pijan prišel na dom svoje bivše ljubezni, jo s stresanjem prebudil, kričal nanjo in jo telesno napadel. Ko pa se je branila in mu v samoobrambi na obrazu pustila nekaj prask, ji je zagrozil, da bo objavil njun žgečkljivi posnetek. Sodišče je nasilneža obsodilo na 18 mesecev za zapahi, vendar je pravdanje globoko prizadelo tudi Goo. Ljubezen, ki se je sprevrgla v mržnjo, izsiljevanje, mediji, paparaci, spletni komentarji, vse to je bilo več, kot je lahko prenesla.

Potem ko so ji maja zdravniki rešili življenje, je oboževalcem zagotovila, da je z njo vse v redu, svoje srce pa da bo okrepila in ne bo več tako ranljiva. A ji zidov očitno ni uspelo dvigniti okoli svoje občutljive duše, saj ji je pol leta po prvem poskusu samomor žal uspel. Najbrž je na odločitev, da si vzame življenje, vplivala tudi Sullijina smrt, saj sta bili kot sestri.
Pred dvema letoma se je ubil tudi Jonghyun, prav tako zvezdnik K-popa. »Zlomljen sem. Depresija me je počasi razjedala, dokler me ni vsega pogoltnila in je nisem mogel več premagati,« so bile besede slovesa komaj 27-letnega pevca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije