RAK PROSTATE

Rod Stewart po tihem premagal raka

Na rutinskem pregledu so mu odkrili raka prostate. Pred 19 leti so mu s ščitnice odstranili maligne vozličke.
Fotografija: Zvezdnik ima dober razlog za slavje. FOTO: instagram
Odpri galerijo
Zvezdnik ima dober razlog za slavje. FOTO: instagram

Zdel se mu je primeren večer, da svetu nalije čistega vina in »se razkrije«, kot je v mikrofon dejal sir Rod Stewart, ki je že trikrat zakorakal pred oltar in ima s petimi ženskami osem otrok. »Tega nihče ne ve, a mislim, da je čas, da to povem vsem. Pred tremi leti sem imel raka na prostati. Zdaj sem dobro, a le zato, ker so mi ga odkrili še v zelo zgodnji fazi.«

Nekdo od zgoraj pazi nanj

Tistega februarja je odšel na rutinski pregled, iz ordinacije pa se vrnil bled, v šoku. Kar bi moral biti vsakdanji pregled, ki bi mu potrdil, da je za svoja leta odličnega zdravja, se je sprevrglo v nočno moro. Zdravnik mu je namreč odkril raka prostate. A to je bila sreča v nesreči, saj je bilo še dovolj zgodaj, da se je ostareli rockerski šarmer zahrbtni bolezni postavil po robu z vsemi močmi in po dobrih dveh letih zmagoslavno dvignil roke. »Naredili so mi kopico testov in zdaj sem super,« pravi Stewart, čigar bolezen je od junija v remisiji. Zdaj ko so njegove zdravstvene tegobe in strahovi za njim, o tem z lahkim srcem govori, in to je storil na sobotnem dogodku, na katerem so zbirali sredstva za boj proti raku prostate, ki napade veliko moških.

Kljub borbi z boleznijo ni nehal delati. FOTO: guliver/cover images
Kljub borbi z boleznijo ni nehal delati. FOTO: guliver/cover images


»Polagam vam na srce, pojdite na pregled. To je le prst v zadnjici, nič hudega,« je nagovoril množico in še razkril recept, kako raku napovedati boj. »Ostati moraš pozitivno naravnan, z nasmehom na obrazu,« je povedal in dodal, da vsemu navkljub ni zanemaril dela. In morebiti je tudi to pomagalo. »Očitno nekdo od zgoraj pazi name.« Sploh ker to ni bilo prvič oziroma prva oblika raka, ki jo je glasbeni superzvezdnik ugnal v kozji rog. Pred 19 leti so mu namreč odkrili rakave vozličke na ščitnici in jih uspešno odstranili. Cena, ki jo je za to plačal, nikakor ni bila previsoka, saj se je moral le za nekaj časa odpovedati petju. T. P.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije