Reese bo še tretjič Blondinka s Harvarda

Scenarija sta se lotila Mindy Kaling in Dan Goor. Igralke sprva niso želeli za vlogo prikupne plavolaske.
Fotografija: V drugem delu je Elle Woods osvojila Washington. FOTO: mgm
Odpri galerijo
V drugem delu je Elle Woods osvojila Washington. FOTO: mgm

Če bo kdo rekel, da je ženska lahko lepa in seksi ali pametna, mu bo Elle Woods izprašila zadnjo plat. Prikupna in pri vseh priljubljena lepotna princeska z naravnimi blond kodri, ki se ne more prenasititi rožnate barve, je namreč že leta 2001 dokazala, da je precej več od lepega obraza predsednice ženskega študentskega društva.

Zvezdnica je pometla s stereotipi o butastih blondinkah.
Zvezdnica je pometla s stereotipi o butastih blondinkah.

Da bi spet osvojila fanta, ki mu je dala srce, ta pa njej košarico, ker se mu pač ni zdela primerna za ženo politika (kvečjemu za njegovo ljubico), je odšla na prestižni Harvard študirat pravo. In ko je na koncu na sodišču ubranila stranko v primeru odmevnega umora, je dokončno razblinila stereotipe o butastih blondinkah. To je rdeča nit uspešnice Blondinka s Harvarda, ki je pred 19 leti v kino blagajne prinesla dobrih 140 milijonov, Reese Witherspoon v vlogi pametne blondinke pa izstrelila med ljubljenke Hollywooda in ji prinesla nominacijo za zlati globus.

Podobno je dokazala dve leti pozneje v nadaljevanju uspešnice, ko je osvojila Washinghton in, seveda še vedno v dizajnerskih roza oblekicah, na kolena spravila kozmetično družbo, ki zaradi nje potlej izdelkov ni smela več testirati na živalih. Zdaj se filmska blondinka vrača. Tretjič.
 

Novi peresi


O tretjem filmu o plavolasi pravnici se je govorilo že pred časom, pred dvema letoma pa sta se pisanje scenarija lotili Karen McCullah in Kirsten Smith, kot scenaristki podpisani že pod prva dva dela. A iz tiste moke ni bilo kruha, saj sta se k ustvarjanju zgodbe za Blondinko s Harvarda 3 zdaj pogodbeno zavezala zabavna Mindy Kaling in Dan Goor. »Navdušena sem, da bom razvijala ta lik. Lik Elle Woods nam je dokazal, da je dekle lahko sočasno lepo, dekliško in pametno!« je vzhičeno zapisala Mindy, ki je že večkrat dokazala, da ji pisanje zgodb vsakdanjega življenja, zabeljenih z obilo humorja, odgovarja.


Spisala je namreč več epizod humoristične serije Pisarna (The office), ustvarila zabavno nanizanko Mindy se dogaja ter nedavno še komično Never Have I Ever. Podobno se je v komičnem žanru že dokazal Goor, med drugimi s humorističnima serijama Parki in rekreacija ter Brooklyn 99. A čeprav sta se zgodbe zdaj lotili novi peresi, v naslovni vlogi še vedno ostaja Witherspoonova, ki pa se bo tokrat usedla še na stolček producentke.
 

Izzivalna in seksi


Reese smo si verjetno zapomnili kot prikupno Elle Woods in si katere druge igralke v njenih roza oblekah in s čivavo pod roko skoraj ne moremo zamisliti. Pa vendar vloge skoraj ne bi dobila, saj se nekaterim vodilnim v filmskem studiu nikakor ni zdela primerna za vlogo prikupne plavolaske. Predvsem ker je prej v črni komediji Šolske volitve igrala nič kaj simpatično, prekomerno ambiciozno dijakinjo.


»Poklical me je agent, češ da se moram srečati z vodilnim pri studiu, ker da se mu ne zdim primerna za vlogo Elle. Da misli, da sem podobno odbijajoča kot moj lik Tracy,« je priznala Reese in še, da ji je agent dal navodilo, naj odide na sestanek oblečena izzivalno in seksi. Kar je tedaj naredila, čeprav ji danes kaj podobnega ne bi padlo niti na kraj pameti. »Bila sem mlada, z dojenčico doma, potrebovala sem denar. Če bi danes kdo kaj podobnega svetoval moji hčeri – v najboljšem primeru bi mislila, da se šali.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije