Razvajena in užaljena Sussexova

Harry in Meghan nista navdušena nad kraljičino prepovedjo. Menita, da monarhinja na drugi strani Atlantika nima pristojnosti.
Fotografija: Harry in Elizabeta II. sta imela vedno zelo dober odnos, zato so ljudje presenečeni nad njegovim vedenjem. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Harry in Elizabeta II. sta imela vedno zelo dober odnos, zato so ljudje presenečeni nad njegovim vedenjem. FOTO: Guliver/getty Images

Potem ko je britanska kraljica Elizabeta II. Harryju in Meghan prepovedala uporabo besede kraljevi v imenu njune blagovne znamke, sta se oglasila užaljena Sussexova ter znova razburila britansko javnost, ki jima je, odkar sta se odločila, da ne bosta več aktivna člana kraljeve družine, vedno manj naklonjena. Zakonca tako med drugim trdita, da kraljica nima pristojnosti za uporabo besede kraljevi na drugi strani oceana ter da jima ne ona ne britanska vlada ne moreta preprečiti uporabe blagovne znamke Sussex Royal zunaj meja Velike Britanije.
Britanci so prepričani, da je Meghan pokazala svoj pravi obaz ter da ji gre samo za denar.
Britanci so prepričani, da je Meghan pokazala svoj pravi obaz ter da ji gre samo za denar.

Kljub temu, sta dodala, bosta spoštovala kraljičino odločitev. Njun odnos ter užaljene izjave pa so razjezile tako dopisnike z britanskega dvora kot tudi člane kraljeve družine. Prvi so prepričani, da se Harry in Meghan obnašata kot »razvajena in užaljena otroka, ki so jima odvzeli igračo«, kraljevi pa so prepričani, da njuna užaljenost nima temeljev.

»Hotela sta ven, a z eno nogo bi bila še vedno rada kraljeva. Tako to ne gre. Ko nisi več kraljevi, zakaj bi še naprej uporabljal besedo kraljevi in na ta račun služil? Kraljičina odločitev ni presenetila nikogar drugega razen njiju, a pričakovati bi bilo, da jo bosta sprejela z malce več dostojanstva. S tem, kar počneta zdaj, le škodita svojemu ugledu,« je misli preostalih članov družine povzel vir blizu Buckinghamske palače.


Britanci so ogorčeni, da sta Sussexova tako nespoštljiva do kraljice, ki na Otoku uživa velik ugled, in menijo, da je vse skupaj Meghanino maslo. »Pokazala je pravi obraz, samo za denar ji gre, upam samo, da bo s Harryjem vse v redu, ko to spozna tudi on,« je njun omenjeni izpad na družabnih omrežjih komentiralo več ljudi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije