MORALA JE NA OPERACIJO

Raper jo je na zabavi ustrelil v noge, sedaj je dobil kazen

Kanadski raper Tory Lanez je ranil ameriško raperko Megan Thee Stallion.
Fotografija: Tory Lanez obžaluje dogodek. FOTO: Udsa Profimedia
Odpri galerijo
Tory Lanez obžaluje dogodek. FOTO: Udsa Profimedia

Kanadski raper Tory Lanez je bil na sodnem procesu v ZDA obsojen na 10 let zapora zaradi streljanja na ameriško raperko Megan Thee Stallion. Lanez je med njunim prepirom po zabavi leta 2020 dobitnico grammyja zadel v noge. Zaradi poškodb med streljanjem, ki je razdelilo glasbeni svet, je Megan Thee Stallion morala na operacijo, s katero so ji iz noge odstranili ostanke nabojev.

Decembra je bil Lanez že spoznan za krivega treh obtožb, povezanih z orožjem, in od takrat je bil v zaporu. Okrožni državni tožilec iz Los Angelesa George Gascon je po izreku kazni povedal, da je slava Megan Thee Stallion prispevala k »pomembni pozornosti glede vprašanja nasilja nad ženskami«.

Zahtevali 13 let

Tožilstvo je na sodnem procesu za Laneza zahtevalo 13-letno zaporno kazen. Po mnenju tožilstva si je 31-letnik zaslužil dolgo kazen zaradi streljanja na »ranljivo žrtev« v mirni stanovanjski ulici in zaradi kampanje poniževanja in ponovnega travmatiziranja po napadu. Njegovi odvetniki so menili, da bi moral raper dobiti pogojno kazen in biti vključen v programu zdravljenja odvisnosti od drog. Obramba je po izreku kazni tudi napovedala možnost pritožbe. Za zdaj ni jasno, ali ga bodo ZDA deportirale v Kanado.

Megan Thee Stallion je morala na operacijo, s katero so ji iz noge odstranili ostanke nabojev. FOTO: Mike Blake/Reuters
Megan Thee Stallion je morala na operacijo, s katero so ji iz noge odstranili ostanke nabojev. FOTO: Mike Blake/Reuters

Lanez je pred izrekom kazni pred sodiščem sam prebral izjavo. Čeprav je med sojenjem vztrajal, da je nedolžen, je v torek povedal, da sprejema odgovornost za to, kar je naredil narobe tisto noč, a ni natančno pojasnil, na kaj se to nanaša. »Obstaja napačno razumevanje, da sem nekakšna pošast ali da česa ne obžalujem, to ni res,« je še povedal in med drugim dodal, da »če bi lahko, bi spremenil zaporedje dogodkov, a tega ne morem. Za kar sem storil narobe tisto noč, prevzemam polno odgovornost in krivdo.«

Lanez, čigar pravo ime je Daystar Peterson, je do leta 2021 izdal sedem albumov, vsi so se uvrstili med prvih deset na lestvici Billboard 200 v ZDA.

Sklad Ivana Krambergerja – pomoč prizadetim v poplavah FOTO: Delo/Slovenske novice
Sklad Ivana Krambergerja – pomoč prizadetim v poplavah FOTO: Delo/Slovenske novice

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije