Raje gobjo rižoto kot kaviar

Člani britanske kraljeve družine se res potrudijo s postrežbo, ko imajo v gosteh visoke državnike. A v zasebnem življenju je njihov okus povsem običajen, kraljica obožuje čokolado, Kate pa kari.
Fotografija: Princ Charles podpira lokalne pridelovalce.
Odpri galerijo
Princ Charles podpira lokalne pridelovalce.

Za kraljeve se morda zdi, da živijo v neizmernem bogastvu, pijejo najboljša vina in uživajo v kulinaričnih specialitetah, a vsaj kar se slednjih tiče, so to povsem običajni ljudje, ki jim bolj kot kaviar in poširan losos dišijo čokolada in rižote. Darren McGrady, nekdanji kuhar na britanskem dvoru, je razkril, katere jedi se najpogosteje znajdejo na njihovih krožnikih. Princ Charles denimo zelo skrbi za svoje zdravje in si za zajtrk običajno privošči sadje. Kosilo po navadi preskoči, so pa toliko obilnejše njegove večerje, ko je najbolj vesel gobje rižote. Prestolonaslednik je strasten gobar, najljubše so mu prav divje gobe. Kot je dejal McGrady, Charles rad popelje nove kuharje v gozd na posesti Balmoral ter jih tam poduči o različnih vrstah ter svojih preferencah. K rižoti si običajno zaželi jagnječje kotlete, a meso mora biti izključno organsko, pašno in lokalno.


Divjačina je najljubše meso tako princa Filipa kot britanske kraljice Elizabete II., za katero je McGrady sicer dejal, da ni velika gurmanka, in čeprav je obiskala veliko večino svetovnih držav, je redko pri volji poskusiti kaj novega. Razen če ta stvar vsebuje čokolado. »Kraljica je neverjeten čokoholik, pojedla bo vse, kar je čokoladnega,« je v smehu dejal njen nekdanji kuhar in dodal, da kraljica uživa tudi v različnih vrstah rib ter v tradicionalni angleški in francoski kulinariki. Že pokojna princesa Diana je menda oboževala polnjene paprike, ker je skrbela za vitko linijo, pa sta bila na njenem krožniku pogosto poširan piščanec ter zelenjava,
Kraljica je zelo sladkosneda, najraje ima čokolado. FOTOGRAFIJI: Guliver/getty Images
Kraljica je zelo sladkosneda, najraje ima čokolado. FOTOGRAFIJI: Guliver/getty Images
kuhana na pari. Tudi Kate, vojvodinja Cambriška, za vitko postavo skrbi s pustim mesom in veliko zelenjave, ogljikovih hidratov se skorajda ne dotakne. V nasprotju z možem, princem Williamom, ima zelo rada močno začinjene jedi, njena najljubša jed je kari, za katerega je priznala, da ga mora možu pripraviti posebej, manj pekočega, njuni trije otroci pa da so se menda vrgli bolj po njej in pekočo hrano dobro prenašajo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije