PREDPOROČNI ZAPLETI

Princesa za poroko noče kočije

Beatrice si ne želi tradicionalne kraljeve svatbe. Deveta v vrsti za prestol.
Fotografija: Poroka bo prihodnje leto. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Poroka bo prihodnje leto. FOTO: Instagram

Čeprav je vožnja s kočijo po ulicah Windsorja za kraljeve neveste tradicija, si princesa Beatrice, ki se je pred dobrim mesecem zaročila z italijanskim bogatašem Edoardom Mapellijem Mozzijem, tega na svoji poroki ne želi. Beatrice, vnukinja kraljice Elizabete II., je, odkar se je Harryju in Meghan maja rodil sin, šele deveta v vrsti za britanski prestol, zato si lahko privošči, da naredi stvari po svoje.

Kljub temu so bili tisti, ki pobliže spremljajo življenja kraljevih, nemalo presenečeni, ko so začele krožiti govorice, da naj bi 31-letna Beatrice razmišljala o tem, da bi se poročila v Edoardovi rodni Italiji. Njena mama Sarah Ferguson je govorice sicer hitro utišala, saj je novinarjem dejala, da ni možnosti, da bi bil obred kje drugje kot na Otoku, predvsem zato, ker je kraljica dala vedeti, da ne namerava leteti v druge dežele na poroko.

Princ Harry in Meghan sta se morala držati protokola in upoštevati tradicijo. FOTO: REUTERS
Princ Harry in Meghan sta se morala držati protokola in upoštevati tradicijo. FOTO: REUTERS
Če je po vodi splavala ta princeskina želja, pa ima več možnosti, da se ji uresniči katera druga, pravijo poznavalci. Beatrice si tako menda ne želi, da bi bil sprejem po uradnem delu v windsorski palači, temveč si je menda že začela ogledovati druge lokacije, prav tako ima veliko bolj skromne želje kot njena sestra Eugenie, ki se je poročila lani. Beatrice bi v nasprotju z njo rada intimen obred, brez vključevanja javnosti in televizijskega prenosa. S tem ko bi se odrekla sprevodu, bi veliko privarčevala tudi pri stroških, ki jih sicer menda nameravata kriti družini zaročencev sami, saj bi bilo treba veliko manj denarja nameniti varovanju.

Menda si Beatrice ne želi cerkvenega obreda v kapeli sv. Jurija. FOTO: Guliver/GETTY IMAGES
Menda si Beatrice ne želi cerkvenega obreda v kapeli sv. Jurija. FOTO: Guliver/GETTY IMAGES
Bližnje je Beatrice presenetila tudi z odločitvijo, da cerkvenega obreda ne želi imeti v kapeli sv. Jurija, kjer sta se poročila Harry in Meghan in lani tudi princesa Eugenie. »Beatrice pravi, da z zaročencem iščeta prostore, ki bi bili primerni za zabavo po poroki. Želi si nekaj drugačnega in noče biti kot vse kraljeve neveste pred njo. A poroka ne bo v Italiji. In trenutno kaže, da tudi v Windsorju, v kapeli sv. Jurija, ne bo,« je pred dnevi britanskim medijem povedala ena od prijateljic bodoče neveste in dodala: »V tej kapeli so bile v zadnjem dobrem letu tri poroke in mislim, da Bea noče tekmovati s predhodnicami. Poleg tega ima Edo otroka, tu je še vsa stvar z njegovo bivšo, in Beatrice morda misli, da bi bilo zanju bolj primernega nekaj manjšega in bolj intimnega.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije